Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Ποιο μίνι lockdown;;;

Σε παρερμηνεία των δηλώσεών του Αντιπεριφερειάρχη Πανάγου Κουφέλου σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega αποδίδονται οι διακινούμενες διαδικτυακά φημολογίες για το ενδεχόμενο επιβολής mini lockdown στη Λέσβο τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα!

Είναι προφανές ότι mini lockdown δεν έχει επιβληθεί αυτή τη στιγμή σε περιοχές της χώρας μας που βρίσκονται σε πολύ πιο δυσμενέστερη θέση από αυτή της Λέσβου και υπό αυτήν την έννοια το να καλλιεργείται ένα τέτοιο κλίμα γα τον τόπο μας όταν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, μόνο κακό μπορεί να κάνει αυτό στην τοπική οικονομία εκτός φυσικά από την παραπληροφόρηση που είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

Τα «Νέα της Λέσβου» ενημερώνουν με ευθύνη τους αναγνώστες τους ότι μέχρι τώρα δεν προβλέπεται κάποιος πρόσθετος σχεδιασμός για τη Λέσβο σε σχέση με το τι ισχύει στην υπόλοιπη Ελλάδα. Άλλωστε τα lockdown επιβάλλονται από την κυβέρνηση και όχι από την Περιφέρεια. Με αυτό το δεδομένο εάν και εφόσον η κυβέρνηση αποφασίσει να πάρει μέτρα και να επιβληθούν περιορισμοί τότε είναι αναμενόμενο ότι πρώτες θα ενταχθούν οι περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο σε όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων μέχρι τώρα και η Λέσβος όπως έχουμε ξαναγράψει. Αυτή τη στιγμή όμως τέτοιο θέμα δεν τίθεται για τον Δεκέμβριο.