Πώς λες να τη βγάλεις φέτος στις διακοπές;

Spread the love

Είναι οι διακοπές η στιγμή που περιμένεις;
Είναι οι διακοπές αυτό που όλοι έχουμε στο νου μας;
Λοιπόν, ναι.
Ελληνικό καλοκαίρι, μια φέτα δροσερό καρπούζι να στάζει καθώς το δαγκώνεις, φέτα βαρελίσια στη λαχταριστή ντοματοσαλάτα, ηλιοβασιλέματα στα νησιά σαν να μην υπάρχει αύριο, ουζάκι με χταποδάκι, αμπελοφάσουλα με βλίτα και baby μίνι κολοκυθάκια, εκείνη η σαρδέλα παστή που μόλις ξεμύτισε κι άφησε πίσω τους γαύρους και επιτέλους αυτή η θάλασσα που ξεμυαλίζει το νου.
Τι άλλο να πρωτοπείς γι’ αυτό το ελληνικό καλοκαίρι;
Είναι  η πιο όμορφη εποχή του χρόνου για όλους μας. Κάποιοι θα πάρουν την άδεια της χρονιάς και θα χαλαρώσουν διασκεδάζοντας ή “σαπίζοντας” σε μια ξαπλώστρα.
Άλλοι παίρνουν μια βαλίτσα και το laptop παραμάσχαλα για να δουλέψουν βλέποντας το απέραντο γαλάζιο και κάνοντας βουτιές στο διάλειμμα της online εργασίας τους.
Κάποιοι μένουν στο σπιτάκι τους κάνοντας διακοπές, φτηνές και ανέξοδες στην πόλη ή το χωριό τους, απολαμβάνοντας τη δροσιά της αυλής ή της βεράντας.
Άλλοι κλείνουν σπιτάκια ή βίλες, δωμάτια ξενοδοχείων με πισίνα και φεύγουν για να εξερευνήσουν βουνά, λαγκάδια και θάλασσες.
Ναι, διακοπές είναι όλα αυτά, γιατί το καλοκαιράκι είναι για όλους και είναι πανέμορφο.
Στη Αιγαίο πάντα αμείωτα τα μποφόρ χαρακτηρίζουν και καθορίζουν τα πιο πολλά νησιά μας. Εμείς εδώ στη Λέσβο έχουμε βοριάδες, μελτέμια, αλλά ποτέ αυτή την ανεμοδαρμένη εικόνα της Κάσου ή της Άνδρου.
Σε παίρνει και σε σηκώνει ο θαλασσινός αγέρας.
Ενώ με τρελαίνει η διάρκεια αυτή των ανέμων, μ’ αρέσει τόσο πολύ έστω για λίγο.
Με ξετρελαίνει επίσης το θέαμα της άδειας παραλίας, χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες, κι ας είναι αναγκαίο κακό. Πώς να σταθείς σ’ αυτές τις όμορφες παραλίες όταν σε βαράει ο Ήλιος χωρίς καμιά σκιά;
Όταν ήμασταν μωρά θυμάμαι να στεκόμαστε ώρες ατέλειωτες μέσα στον Ήλιο και να πλατσουράμε στη θάλασσα χωρίς καν καπέλο. Η κλιματική αλλαγή είναι ίδιον των καιρών.

Πού έφαγα καλά αυτές τις μέρες

-Δοκίμασα ένα εκπληκτικό φράουλα daiquiri στα Θέρμα, μετά από ένα σπουδαίο χαμάμ στις γούρνες των ιαματικών.
-Έφαγα τρομερό κοντοσούβλι κοτόπουλου στο καινούργιο μαγαζί του Αντώνη με τα κρεατικά στο Καγιάνι.
-Απόλαυσα μια συναρπαστική σφυρίδα στο Σουλάτσο – πιο φρέσκο, πιο νόστιμο, πιο ωραία ψημένο δεν γίνεται. Η δε ελληνική μαρουλοσαλάτα τους, απλά η πιο ωραία εκδοχή ever.
-Ξετρελάθηκα με μια απίστευτη σαλάτα με πρασινάδες και σος πορτοκαλιού στο Cavo Doro στο Σίγρι χωρίς μπαλσάμικο ευτυχώς και ευχαριστώώώώώ τη σεφ Βιβή! Δεν μιλάω για τα ολοζώντανα πετρομπάρμπουνα που ήταν όλα τα λεφτά!
-Απίστευτα παστουρμαδοπιτάκια στη Μαρμίτα της Ερεσού.
-Τέλειες σαρδέλες ψητές φιλέτο – μεγάλη υπόθεση να έχει βγει το κόκκαλο- στον Ερμή.
-Πέθανα για τα κεφτεδάκια του ΣΑμ στο χωριό της Ερεσού.
-Σούπερ χοιρινή μπριζολο-πανσέτα (σαν χοιρινή τόμαχοκ) στο Home.
ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ τιραμισού – και σχεδόν όλα τα γλυκά – αλλά και η τάρτα με σπανάκι και σολομό στο υπέροχο Μαργαριτάρι της Σκάλας Ερεσού.
Τι να θυμηθώ!
Τι να ξεχάσω!
Έπεται και συνέχεια.

Η δική μου παντζαροσαλάτα

Υλικά
1/2 κιλό παντζάρια
250 γρ. φρέσκια μυζήθρα

dressing
4 κουτ. σούπας ψίχα από φιστίκια Αιγίνης
μαϊντανός και δυόσμος, ψιλοκομμένα
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
ξίδι
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα παντζάρια μέχρι να μαλακώσουν. 
Τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε.
Τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Αλατοπιπερώνουμε.

Για το dressing
Χτυπάμε στο μούλτι το λάδι, το ξίδι και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα και τα φιστίκια, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με τη σος τη σαλάτα. Ανακατεύουμε απαλά, σκορπάμε από πάνω το ανθότυρο και σερβίρουμε.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση