Ποτοποιία Βαρβαγιάννη: Γιορτάζει τα 160 χρόνια με νέο πρατήριο στο Πλωμάρι

Σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο στην καρδιά της αγοράς του Πλωμαρίου λειτουργεί από τον περασμένο Μάιο το πρατήριο της Ποτοποιίας Βαρβαγιάννη. Η εταιρεία λειτουργεί πρατήριο στην αγορά του Πλωμαρίου από το 1996, καθώς αποτελεί ένα σημείο αναφοράς της και ένας χώρος άμεσης επαφής με τους καταναλωτές.

Φέτος μεταφέρθηκε σε νέο χώρο σε ένα κτίριο, που ανακαινίσθηκε πλήρως, με την υπογραφή του βραβευμένου αρχιτέκτονα του Πλωμαρίου Παναγιώτη Θεοδωρίδη. Για τον ίδιο μάλιστα ο χώρος είχε ξεχωριστή συναισθηματική αξία, αφού για περίπου 30 χρόνια λειτουργούσε παλιότερα σαν βιβλιοπωλείο και πρατήριο εφημερίδων από τον πατέρα του, Αριστομένη Θεοδωρίδη

Σε ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια του Πλωμαρίου η εταιρεία Βαρβαγιάννης γιορτάζει φέτος τα 160 χρόνια από την ίδρυσή της. Ο χώρος ακολουθεί τις μοντέρνες γραμμές και με φωτογραφίες από τη διαδικασία παραγωγής του ξακουστού ούζου να τον κοσμούν. Όμορφη διαρρύθμιση, σε τόνους άσπρο – μαύρο και με υπέροχους φωτισμούς.

Στο πρατήριο οι επισκέπτες μπορούν να βρουν τα φημισμένα ούζα της Ποτοποιίας Βαρβαγιάννη σε διάφορες συσκευασίες. Συγκεκριμένα:

-Το κλασικό μπλε ούζο Βαρβαγιάννη που παράγεται από το 1860, το «Εύζωνας», ένα εκλεκτό απόσταγμα γλυκάνισου που παράγεται στους 47%Vol. με εξαιρετική γεύση για τους αφοσιωμένους λάτρεις του ούζου.

-To ούζο «Αφροδίτη» με τη μεστή γεύση και μοναδικά αρώματα εμπνευσμένο από την κλασική ελληνική ομορφιά. Παράγεται στους 48% Vol., στηρίζεται στο εκλεκτότερο τμήμα πολλαπλών κλασματικών αποστάξεων κι έχει ως βάση του αγνά υλικά, γλυκάνισο και μια σειρά αρωματικών φυτών και σπόρων. Ξηρό και μεστό στη γεύση του, πλημμυρίζει τον ουρανίσκο κι εκφράζει την κορυφαία ποιότητα. 

-Και το Ούζο Βαρβαγιάννη Πράσινο, που ξεχωρίζει για την ελαφριά γεύση και το πλούσιο άρωμα, είναι ένα γνήσιο απόσταγμα 100% που παράγεται στους 42% Vol.

Η κα. Βάγια Βαρβαγιάννη μας είπε για το νέο κατάστημα: «Είναι ένας νέος χώρος που φέρνει σε επαφή την τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες του Πλωμαρίου με την Ποτοποιία, μας. Δημιουργήσαμε ένα όμορφο σύγχρονο λειτουργικό κατάστημα σε ένα από τα πιο όμορφα κεντρικά κτίρια του Πλωμαρίου. Μέσα στους δύσκολους καιρούς προσπαθούμε πολύ. Στηρίζουμε τους εργαζόμενούς μας και συνεχίζουμε. Στόχος  μας είναι πάντα η ποιότητα. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα.  Όλα τα ούζα της εταιρείας μας  είναι 100% αποστάγματα. Αυτή είναι η διαφορά του Βαρβαγιάννη». 

ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ “Ι. ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΠΕ” 
Πλωμάρι, 81200, Λέσβος, Νησιά ΒΑ Αιγαίου
Τηλ. 22520 32741 ή 22520 33300, 22520 32267 (το πρατήριο)
www.barbayanni-ouzo.com
e-mail: [email protected]