Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Προχωρά με ανάδοχο το 6ο Δημοτικό Σχολείο

Εξελίξεις σημειώνονται στην περίπτωση της αναβάθμισης του κτιρίου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης. Η πιο πρόσφατη από αυτές αφορά την έγκριση του πρακτικού της αξιολόγησης των προσφορών που κατατέθηκαν για την επιλογή αναδόχου, που θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 2.180.000 ευρώ. 

Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες αξιολογήθηκαν οι προσφορές που κατατέθηκαν, με την εταιρεία «ΤΕΧΝΗΜΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» να είναι αυτή, που σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, κατέθεσε την υψηλότερη έκπτωση και θα αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου, που εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι προς το παρόν ο Δήμος Μυτιλήνης στέκεται συνεπής στις «σφιχτές» προθεσμίες, που είχε ο ίδιος θέσει έπειτα από την αναστάτωση που είχε προκαλέσει στις αρχές του καλοκαιριού ο φημολογούμενος κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση για το έργο, λόγω της ασυνέπειας στα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσής του.

Θυμίζουμε πως στη συνάντηση που είχαν στο τέλος Ιουνίου μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μυτιλήνης με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, και τον Αντιδήμαρχο, Στρατή Τζιμή, αλλά και τη Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου, σχετικά με την πορεία των εργασιών για το κτίριο του σχολείου, τα μηνύματα από τη Δημοτική Αρχή ήταν αρκετά αισιόδοξα. Μάλιστα, ο κ. Τζιμής ανέφερε πως αυτόν τον μήνα, τον Σεπτέμβριο δηλαδή, θα έπρεπε να περιμένουμε την εγκατάσταση του εργολάβου, με μέγιστο χρόνο ολοκλήρωσης του έργου τα δύο χρόνια, αλλά δηλώνοντας τη δέσμευσή του για περάτωση των εργασιών σε ένα χρόνο, πριν το πρώτο κουδούνι του επόμενου σχολικού έτους το 2022.