Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Προετοιμάζεται η επίσκεψη του Βασιλιά της Ολλανδίας

Η Πρέσβειρα της Ολλανδίας, Σουζάνα Τέρσταλ, μαζί με αξιωματούχους του Βασιλιά της Ολλανδίας Γουλιέλμου-Αλέξανδρου επισκέφτηκε τη Μυτιλήνη χθες, με σκοπό την πραγματοποίηση διερευνητικών επαφών και επισκέψεων σε χώρους, ούτως ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για την επίσκεψή του στη Λέσβο. Το ταξίδι του προγραμματίζεται για τα μέσα Δεκεμβρίου, με τους Ολλανδούς αξιωματούχους να επισκέπτονται ξενοδοχεία στα οποία θα μπορούσε να καταλύσει εκείνος και η αντιπροσωπεία που θα τον συνοδεύει, όπως επίσης και το προσωρινό ΚΥΤ στο Μαυροβούνι, το οποίο πρόκειται να επισκεφτεί κατά την παρουσία του εδώ.

Ο Γουλιέλμος-Αλέξανδρος γεννήθηκε στην Ουτρέχτη και είναι ο πρωτότοκος γιος της πρώην βασίλισσας Βεατρίκης της Ολλανδίας και του Γερμανού διπλωμάτη Κλάους φαν Άμσμπεργκ. Έγινε πρίγκιπας της Οράγγης και διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας στις 30 Απριλίου του 1980, όταν η μητέρα του έγινε βασίλισσα, και ανέβηκε σε αυτόν στις 30 Απριλίου 2013, όταν η μητέρα του παραιτήθηκε. Τη στιγμή της ανάρρησής του ήταν ο νεότερος μονάρχης στην Ευρώπη και ο πρώτος άνδρας βασιλιάς της Ολλανδίας από την εποχή του θανάτου του Γουλιέλμου Γ΄ το 1890.

Ο Βασιλιάς της Ολλανδίας αγαπά ιδιαίτερα την Ελλάδα και την επισκέπτεται πολύ συχνά για διακοπές. Η επίσκεψή του στο νησί, δε, συμπίπτει σχεδόν χρονικά με εκείνη του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος θα έρθει στη Λέσβο στις 4 Δεκεμβρίου.