Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Προφυλακιστέα για τα 4,5 κιλά η 43χρονη

  • Η 43χρονη δήλωσε άγνοια για το περιεχόμενο του δέματος που μετέφερε, ελπίζοντας να μην προφυλακιστεί λόγω…  αφέλειας, καθώς και των τεσσάρων παιδιών της

Χθες απολογήθηκε στον Ανακριτή η 43χρονη, που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, στο λιμάνι της Μυτιλήνης ενώ προσπαθούσε να αναχωρήσει με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά και μία μέρα πριν είχε αφήσει στην τουαλέτα ταχυφαγείου στα Λαδάδικα την ποσότητα των 4,5 κιλών καθαρής κοκαΐνης που είχε μεταφέρει η ίδια στο νησί μας το πρωί της Πέμπτης. Η γυναίκα δήλωσε μητέρα τεσσάρων παιδιών και μάλιστα παρέστη και η μεγαλύτερη από τις κόρες της για να εξηγήσει ότι η μητέρα της βρίσκεται σε οικτρή κατάσταση με τέσσερα παιδιά, έχοντας χάσει τα προηγούμενα χρόνια τον σύζυγό της. Η κατηγορούμενη είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, αλλά είχε παρασυρθεί από τον 49χρονο φίλο της που της είχε δώσει βγαίνοντας από το πλοίο το συγκεκριμένο δέμα, χωρίς η ίδια να γνωρίζει το περιεχόμενό του. 

Σημειωτέον ότι εκκρεμεί η σύλληψη και η μεταφορά του 49χρονου φίλου της στη Μυτιλήνη για να απολογηθεί σε Εισαγγελέα και Ανακριτή, καθώς κατάφερε να διαφύγει πριν η 43χρονη πέσει στα χέρια της αστυνομίας και τον υποδείξει ως τον απόλυτα υπεύθυνο για την μεταφορά του δέματος της κοκαΐνης στη Μυτιλήνη. 

Όπως έγραψαν τα Νέα της Λέσβου από το φύλλο  τους τη Δευτέρα, ο 49χρονος θα παραπεμφθεί στις δικαστικές Αρχές αφού προηγουμένως συλληφθεί με Ένταλμα. 

Ο ίδιος είχε πέσει νωρίτερα στα χέρια του Λιμενικού για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών, είχε οδηγηθεί στον Εισαγγελέα και είχε αφεθεί ελεύθερος για να εκδικαστεί η υπόθεσή του σε τακτική δικάσιμο, αργότερα όμως και ενώ είχε εξαφανιστεί έπεσε στα χέρια της αστυνομίας η 43χρονη, η οποία «τον έδωσε» στους αστυνομικούς και κινήθηκαν οι διαδικασίες για να εκδοθεί Ένταλμα σύλληψης και να εντοπιστεί.

Η 43χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα από Εισαγγελέα και Ανακριτή και απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για κατ’ οίκον περιορισμό της, καθώς είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών. Αυτό ήταν αναμενόμενο λόγω της μεγάλης ποσότητας της κοκαΐνης που βρέθηκε στην κατοχή της. 

Την υπεράσπιση της κατηγορούμενης έχουν αναλάβει οι δικηγόροι Στέλιος Κίνδερλης και Νατάσα Χονδρονικόλα, οι οποίοι εξερχόμενοι του δικαστικού Μεγάρου υποστήριξαν ότι η γυναίκα είχε άγνοια του περιεχομένου που μετέφερε και ότι έπεσε θύμα του 49χρονου, ο οποίος κατάφερε να την ξεγελάσει και να τη χρησιμοποιήσει. Μάλιστα ο κύριος Κίνδερλης σημείωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο η κατηγορούμενη διαχειρίστηκε την κοκαΐνη δείχνει ότι η ίδια δεν είναι μέλος κάποιου κυκλώματος και δεν έχει καμία σχέση με την διακίνηση ναρκωτικών, μια και από τις κινήσεις της κάθε άλλο παρά εμπειρία φαίνεται. Οι δύο δικηγόροι εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι με την σύλληψη και την απολογία του 49χρονου, όταν θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, θα φανεί ξεκάθαρα ότι η 43χρονη δεν έχει εμπλοκή με διακίνηση ναρκωτικών.