Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Προγράμματα για μαθητές από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016, μαζί με πολιτιστικούς φορείς από όλη την Ελλάδα, από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου. Η 23η Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στα σχολεία.

Οι Ε.Η.Π.Κ. θεσπίστηκαν επίσημα ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991, ενώ από το 2003 συμμετέχουν στον εορτασμό και οι 50 χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Πολιτισμού. Το γενικό συντονισμό του προγράμματος έχει το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η Ελλάδα συμμετέχει στον εορτασμό από το 1996. Εθνικός συντονιστής του προγράμματος είναι η Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Στα πλαίσια του φετινού εορτασμού των Ε.Η.Π.Κ. 2016 το Μουσείο προγραμματίζει την οργάνωση εκδηλώσεων με ειδικό θέμα “ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΝΗΣΙΩΠΗΣ – Μια θαλάσσια περιήγηση στην ιστορία της δημιουργίας του Αιγαίου! “, στα πλαίσια των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις:

-Περιήγηση στο θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης και επιστημονική ενημέρωση για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα “ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΝΗΣΙΩΠΗΣ-Μια θαλάσσια περιήγηση στην ιστορία της δημιουργίας του Αιγαίου! “.

-Περιήγηση και επιστημονική ενημέρωση στην περιοδική έκθεση “ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ” στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

-Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ” στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

-Επιστημονική ενημέρωση για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοδική έκθεση “Το ΔΑΣΟΣ κάτω από τον ΔΡΟΜΟ” στο Επιμελητήριο Λέσβου στη Μυτιλήνη.

-Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα “Το ΔΑΣΟΣ κάτω από τον ΔΡΟΜΟ” στο Επιμελητήριο Λέσβου στη Μυτιλήνη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι εκπαιδευτικοί και το κοινό μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στα τηλέφωνα 22510-47033, 22530-54434, e-mail: [email protected], www.lesvosmuseum.gr.

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img