Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Προκλητική ανοχή από το Δήμο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Προκαλεί το κοινό αίσθημα η τουλάχιστον περίεργη ανοχή που δείχνει ο Δήμος Μυτιλήνης στις διάφορες κακοτεχνίες και προβληματικές αποκαταστάσεις σκαμμάτων των εταιρειών τηλεπικοινωνιών και εν προκειμένω της Cosmote και των υπεργολάβων για την εγκατάσταση οπτικών ινών, που έχουν τα τελευταία χρόνια πετσοκόψει τους δρόμους της Μυτιλήνης αποκαθιστώντας όχι απλά προβληματικά, αλλά με κραυγαλέες κακοτεχνίες τα σκάμματα που ανοίγουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι δρόμοι της Μυτιλήνης να έχουν γεμίσει με τριτοκοσμικά μπαλώματα για την αποκατάσταση των οποίων, εφόσον οι εταιρείες λειτουργούν έχοντας την ασυλία από το Δήμο (γιατί άραγε;;;), θα πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι οι δημότες (δηλαδή να κάνει εκ των υστέρων έργα οδοποιίας ο Δήμος για να καλύψει τα σπασμένα των εταιρειών τηλεπικοινωνιών).

 

Αντιδρούν ακόμα και οι υπάλληλοι του Δήμου!

Είναι ενδεικτικό πως στα όσα τραγελαφικά, αλλά συνάμα προκλητικά διαδραματίζονται στους δρόμους της Μυτιλήνης από υπεργολάβους της Cosmote αντιδρούν ακόμα και υπάλληλοι του Δήμου Μυτιλήνης ως δημότες, βλέποντας τα όσα συμβαίνουν έξω από τα σπίτια τους. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του δημοτικού υπαλλήλου Στρατή Γεωργαντή, ο οποίος κατήγγειλε χθες τους υπεργολάβους σημειώνοντας στα Νέα της Λέσβου ότι «όχι απλά η αποκατάσταση των σκαμμάτων έξω από το σπίτι μου είναι προβληματική, αλλά η εταιρεία αποκατέστησε ασφαλτόδρομο ρίχνοντας τσιμέντο και προκειμένου να θολώσει τα νερά, δηλαδή για να μην φαίνεται αυτό που έκανε… έβαψε μαύρο το μπετόν για να μοιάζει με άσφαλτο και να μην το καταλάβουν οι περίοικοι!!!». 

Στην ίδια γειτονιά το πρώτο σκάμμα που έχει αποκατασταθεί έχει ήδη επανέλθει στην προτέρα κατάσταση, καθώς όπως κατήγγειλε ο κ. Γεωργαντής η αποκατάστασή του έγινε με υλικό που αποτελούνταν από μπάζα και πρόσμιξη με πετρέλαιο! «Συμβαίνουν απίθανα πράγματα στη Μυτιλήνη με τις αποκαταστάσεις των σκαμμάτων που κάνουν υπεργολάβοι της Cosmote και αυτό που έχω να δηλώσω εγώ για τη γειτονιά μας είναι ότι έσκαψαν άσφαλτο πάχους 12 εκατοστά και στη θέση της για αποκατάσταση έριξαν μία τσίπα μπετόν 1-2 εκατοστά, το οποίο έβαψαν μαύρο για να μοιάζει με άσφαλτο!  Ομοίως και στο απέναντι σκάμμα από το σπίτι μου το κάλυψαν με μπάζα και πετρέλαιο, με αποτέλεσμα μόλις πάτησαν 2-3 αυτοκίνητα με τις ρόδες να φανεί ότι ήταν καλυμμένο με χώμα. Όμως και σε  αυτό που έριξαν το τσιμέντο στο σπίτι μου απ’ έξω αν πατήσει ένα βαρύ αυτοκίνητο, όπως για παράδειγμα ένα απορριμματοφόρο, το τσιμέντο θα σπάσει! Για αυτό θέλουμε να τους καταγγείλουμε θεωρώντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει τέτοια ασυδοσία. Ο καθένας που σκάβει ένα δρόμο είναι υποχρεωμένος να τον αποκαθιστά με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και όχι να κοροϊδεύει», είπε καταλήγοντας ο κ. Γεωργαντής αναφερόμενος στην περιοχή του που βρίσκεται πάνω από το γήπεδο, στην συμβολή των οδών Κασσιανής και Παμφίλης.

Στην ίδια περιοχή η αποκατάσταση του σκάμματος φαίνεται ότι είναι μπάζα αναμεμειγμένα με πίσσα ή πετρέλαιο που υποχώρησαν κάτω από τις ρόδες των αυτοκινήτων

Αδύναμος ο Δήμος

Μέχρι τώρα ο Δήμος Μυτιλήνης – και αυτό συμβαίνει από την προηγούμενη ακόμα Δημοτική Αρχή και συνεχίζεται και με την παρούσα – δείχνει αδυναμία να επιβληθεί στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών προστατεύοντας την περιουσία του και την περιουσία των δημοτών, καθώς οι δρόμοι είναι κοινόχρηστοι και δεν μπορεί ο καθένας να τους πετσοκόβει και να τους αποκαθιστά με πασαλείμματα. 

Επί της οδού Μυρογιάννη στη Μυτιλήνη εδώ και 6 μήνες έχει κλείσει, υποτίθεται, αυτό το σκάμμα και δες τε το σκαλοπάτι, δεν συμπληρώθηκε ποτέ η άσφαλτος, με συνέπεια να αποτελεί παγίδα για τους δικυκλιστές

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις των Νέων της Λέσβου στο γραφείο του Αντιδημάρχου Στρατή Τζιμή και παρά τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί κατά καιρούς από τον ίδιο, οι εταιρείες, όπως φαίνεται και από την καταγγελία του κ. Γεωργαντή, συνεχίζουν ακόμα πιο προκλητικά λες και έχουν το Δήμο «στο χέρι τους»!  Είναι ενδεικτικές οι περιπτώσεις σκαμμάτων που ανοίχτηκαν, έπεσε τσιμέντο, αλλά δεν έπεσε ποτέ άσφαλτος.

Και αυτό εδώ είναι παροιμιώδες! Σκάφτηκε πλακόστρωτο στο ιστορικό κέντρο σε δυο σημεία και έπεσε από πάνω τσιμέντο στο οποίο ζωγράφισαν με μία βελόνα σχεδιάζοντας τους αρμούς για να ξεγελάσουν το Δήμο και τον κόσμο ότι πρόκειται για πλακάκια!

Όπως επίσης και στο παρελθόν όταν σκάφτηκαν τα πλακόστρωτα του ιστορικού κέντρου, όπου η εταιρεία άκουσον-άκουσον δεν τοποθέτησε ούτε πλακίδια στη θέση αυτών που έσπασαν, αλλά έριξε τσιμέντο και ζωγράφισε τα πλακίδια με ένα αιχμηρό αντικείμενο. Αν και αυτές οι καταστάσεις μοιάζουν αδιανόητες να εκτυλίσσονται σε έναν οργανωμένο υποτίθεται Δήμο, δυστυχώς εδώ και 3 χρόνια οι πολίτες της Μυτιλήνης γίνονται καθημερινά μάρτυρες σε τέτοιες παραβάσεις, τις οποίες όλως τυχαίως ο μόνος που δεν τις βλέπει είναι ο Δήμος!

spot_img
Προηγούμενο άρθροΠρωτοβουλία Αλεξανδρή για τους καρκινοπαθείς
Επόμενο άρθροΠροετοιμάζεται επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img