Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Προς ακύρωση ο διαγωνισμός για την Εφταλού

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Γράφει η Ντίνα Βερβέρη

 

“ΚΟΛΛΗΣΕ” Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΙΣ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

 

-Σαφείς αιχμές για πιέσεις που ασκήθηκαν στον Δήμαρχο ώστε να οδηγηθεί σ’ αυτή την απόφαση από τον επιχειρηματία Αντ. Τσελεπιδάκη, που δηλώνει ότι θα κινηθεί νομικά κατά αυτής

 

Προειλημμένη, εδώ και καιρό, φαίνεται ότι είναι η απόφαση του Δημάρχου να ακυρώσει τον διαγωνισμό για την εκμίσθωση των ιαματικών πηγών της Εφταλούς, αν και στις αρχές Γενάρη η Διοίκηση της ΑΔΕΛ βρισκόταν ένα βήμα πριν την υπογραφή του συμφωνητικού με τον επιχειρηματία που αναδείχθηκε πλειοδότης. Το παρασκήνιο που μεσολάβησε τους τελευταίους 2 μήνες γύρω από την εκμετάλλευση των λουτρών ήταν έντονο και ο Σπύρος Γαληνός, και με την ιδιότητα του Προέδρου της ΑΔΕΛ, φαίνεται πως έχει αποφασίσει την ακύρωση του διαγωνισμού και την συνέχιση της λειτουργίας τους με το υπάρχον καθεστώς, τουλάχιστον για την ερχόμενη τουριστική σεζόν.

Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας Αντώνης Τσελεπιδάκης, ο οποίος διαχειρίζεται και τις ιαματικές πηγές του Πολιχνίτου, αφήνει σαφείς αιχμές για τους λόγους που οδήγησαν τον Δήμαρχο σ’ αυτή την απόφαση και δηλώνει ότι θα κινηθεί νομικά κατά αυτής.

Θυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στην Εφταλού διεξήχθη τον Δεκέμβριο, στα πρότυπα του διαγωνισμού που έγινε και για τα Θέρμα του κόλπου Γέρας, την περασμένη άνοιξη. Δύο ήταν οι επενδυτές που κατέθεσαν τις προσφορές τους, ο Αντώνης Τσελεπιδάκης από τον Πολιχνίτο και μία επιχειρηματίας από τον Μόλυβο.

Στις αρχές της χρονιάς, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΔΕΛ βαθμολόγησε τις δύο προσφορές που είχαν κατατεθεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού και αποφάσισε την ανάθεση της διαχείρισης και λειτουργίας των θερμών πηγών στον κ. Τσελεπιδάκη, ο οποίος είχε υποβάλει ολοκληρωμένες προτάσεις για την επισκευή και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Μάλιστα αναμενόταν η άμεση υπογραφή του συμφωνητικού για την εκμίσθωση των πηγών για 6 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για ακόμη 3.

 

Οι ενστάσεις

 

Στην πορεία όμως παρουσιάστηκαν εμπόδια και καθυστερήσεις που προέκυψαν από την ένσταση που κατέθεσε η επιχειρηματίας από τον Μόλυβο για την απόρριψή της. Ακολούθησε ένσταση και από τον πρώτο επενδυτή, με συνέπεια να “παγώσουν” οι υπογραφές. Μεσολάβησαν αρκετές συναντήσεις και επαφές μεταξύ των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών και της Διοίκησης της ΑΔΕΛ για την εξεύρεση λύσης, αλλά ο Δήμαρχος βρίσκεται πολύ κοντά στην απόφαση να ακυρώσει τον διαγωνισμό και να προχωρήσει σε νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος το ερχόμενο φθινόπωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στενούς συνεργάτες του Δημάρχου στην Διοίκηση της ΑΔΕΛ, οι φάκελοι που υποβλήθηκαν αρχικά και από τους δύο επιχειρηματίες ήταν ελλιπείς και ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία αναφορικά με την αξιοποίηση και του περιβάλλοντος χώρου των πηγών της Εφταλούς που ανήκει στον Δήμο και φθάνει τα 30 στρέμματα. Από κει και πέρα, ξεκίνησε η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο επενδυτών που οδήγησε στην απόφαση του Δημάρχου να ακυρώσει τον διαγωνισμό.

 

“Παγώνει” η επένδυση

 

Κι όλα αυτά, ένα μήνα πριν ξεκινήσει η ερχόμενη τουριστική σεζόν που αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη για το νησί μας κι ενώ ο επιχειρηματίας από τον Πολιχνίτο σκόπευε να επενδύσει πάνω από 30.000 ευρώ για την ριζική ανακαίνιση των εγκαταστάσεων, τόσο στο ισόγειο όσο και στον όροφο του κτιρίου.

Σύμφωνα με την πρόταση που είχε καταθέσει, θα δημιουργούσε τρία ατομικά – θεματικά λουτρά στον πάνω όροφο των εγκαταστάσεων, με τζακούζι και όλες τις σύγχρονες θεραπείες με ιαματικά νερά, καθώς επίσης ατομικά wc και τουαλέτες για άτομα με ειδικές ανάγκες. Στο ισόγειο του κτιρίου θα λειτουργούσε αίθουσα μασάζ, αποδυτήρια, μικρή σάλα με μπαρ και επιπλέον wc. Επίσης προέβλεπε την εγκατάσταση ασανσέρ για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των ηλικιωμένων.

 

«Πιέσεις στον Δήμαρχο»

 

Μετά όμως από τις τελευταίες εξελίξεις και την πλήρη ανατροπή των σχεδίων της ΑΔΕΛ και του ίδιου, ο επιχειρηματίας δηλώνει αγανακτισμένος και αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει την υπόθεση: «Πιστεύω ότι ο Δήμαρχος δέχτηκε μεγάλες πιέσεις από μερίδα Συμβούλων του συνδυασμού του στην περιοχή του Μολύβου. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς, πώς μέχρι πρότινος, στις αρχές του μήνα, η Δημοτική Αρχή δήλωνε ότι η σύμβαση για τις πηγές της Εφταλούς θα υπογραφεί άμεσα και τελικά, έκανε στροφή 180 μοιρών και ακυρώνει τον διαγωνισμό.  Όταν θα λάβω και επισήμως την γραπτή απόφαση της ΑΔΕΛ για την ακύρωση του διαγωνισμού, θα προβώ σε όλες τις απαραίτητες νομικές και διοικητικές ενέργειες σύμφωνα με το δικαίωμα που μου δίνει ο νόμος», τόνισε ο ίδιος.

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img