Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Πρωτότυπη έκθεση PLAYMOBIL στην Αγία Παρασκευή

Μια πρωτότυπη έκθεση με φιγούρες PLAYMOBIL με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821, εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 16 Ιουνίου στο Μουσείο Ελαιουργίας του ΠΙΟΠ στην Αγία Παρασκευή. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, που εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, στα εγκαίνια της οποίας παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, με μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Από τα εγκαίνια της έκθεσης στο Μουσείο Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεργάζεται με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ) για την έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL», η οποία εκτός του Μουσείου Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή, θα περιοδεύσει σε άλλα δύο Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Με διοράματα και φιγούρες PLAYMOBIL, επιχειρείται μια πρωτότυπη προσέγγιση όσων διαδραματίστηκαν από τους προεπαναστατικούς χρόνους μέχρι και την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους. Μικρόσωμες πολύχρωμες φιγούρες «συνθέτουν» πεδία μαχών, αναπαριστούν ιστορικά γεγονότα, περιγράφουν σκηνές καθημερινότητας, απεικονίζουν σημαίνουσες μορφές του Αγώνα.

Τον κ. Βέρρο στα εγκαίνια συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Στρατής Γελαγώτης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ζαχαρώ Ιωακείμ, και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αφροδίτη Βατή, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση από τον υπεύθυνο της Υπηρεσίας Μουσείων του Ιδρύματος Ανδρέα Λαπούρτο.

Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά και το Σαββατοκύριακο, πλην Τρίτης από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.