Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Μια προβλήτα για τον ήρωα του Αιγαίου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

  • Συγκινητική τελετή για τον Πλωτάρχη Κυριάκο Παπαδόπουλο από το Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης 

Σε μια συγκινητική τελετή που οργάνωσαν το Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης έγιναν, το πρωί της Παρασκευής, τα αποκαλυπτήρια της ονοματοδοσίας μέρους της προβλήτας του λιμανιού της Μυτιλήνης σε «Προβλήτα Κυριάκου Παπαδόπουλου». Εκεί όπου περνούσε τις περισσότερες ώρες της ημέρας του, εκεί όπου στην μεγάλη προσφυγική κρίση του 2015 αποβίβαζε καθημερινά εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έσωζε μέσα από τη θάλασσα ο εμβληματικός κυβερνήτης Κυριάκος Παπαδόπουλος  έχει αποκτήσει πλέον μια μόνιμη θέση στο λιμάνι και στις καρδιές όλων.

Στην τελετή παραβρέθηκε η σύζυγος του Κυριάκου Παπαδόπουλου, η μικρή κόρη του, ο πρώην Πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος με ενέργειές του έχει στηρίξει την οικογένεια του Πλωτάρχη Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Τον περασμένο Ιούνιο, με πρότασή του, η Βουλή προχώρησε στην «υιοθέτηση» των παιδιών του Κυριάκου Παπαδόπουλου, όπως γίνεται και σε άλλα στελέχη των Ε.Δ. που πέφτουν στο καθήκον.

Επίσης στις 21 Δεκεμβρίου του 2018, σε ειδική εκδήλωση στο εντευκτήριο της Βουλής, ο Ν. Βούτσης απένειμε στη σύζυγο του Κυριάκου Παπαδόπουλου και στα δύο ανήλικα τέκνα του τα τέσσερα αργυρά μετάλλια «Ήρωες Επανάστασης».

Στην εκδήλωση μίλησε η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία χαρακτήρισε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, «εμβληματικό πρόσωπο, που αποτελεί οδηγό και σύμβολο ηρωισμού και αλληλεγγύης».

«… αισθάνομαι την ανάγκη να υπογραμμίσω το ιδιαίτερο ήθος ενός ανθρώπου που με τη συνολική στάση του και την αυτοθυσία του παραμένει για όλους ένα υπόδειγμα προσφοράς στους ανθρώπους.

Οφείλουμε όλοι πάντα να μην ξεχνάμε ποτέ ανθρώπους όπως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Το εμβληματικό του πρόσωπο, αποτελεί οδηγό και σύμβολο ηρωισμού και αλληλεγγύης.

Στο πρόσωπο του Κυριάκου Παπαδόπουλου τιμάμε ταυτόχρονα σήμερα το ήθος και τις αξίες που οδηγούν καθημερινά την πράξη των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, που όλοι γνωρίζουμε ότι δίνουν πάντα στην πρώτη γραμμή τον καλύτερο εαυτό τους», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Καλογήρου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, ο απερχόμενος Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κυριάκος Πετρέλλης.

spot_img

More articles

spot_img