ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΟΝΗ: «Διωγμένοι για την Ειρήνη»

Spread the love

Μια ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση με επίκεντρο την ιστορική μνήμη και τη συμφιλίωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Απριλίου, στις 19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

Πρόκειται για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Διωγμένοι για την Ειρήνη – Όταν οι Έλληνες και οι Τούρκοι χωρίστηκαν», παραγωγής ARTE και WDR TV, σε σκηνοθεσία των Osman Okkan και Simone Sitte. Το έργο φωτίζει μια κρίσιμη περίοδο της κοινής ιστορίας Ελλήνων και Τούρκων, αναδεικνύοντας προσωπικές μαρτυρίες και βιώματα ανθρώπων που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον ξεριζωμό και τις συνέπειες των ιστορικών γεγονότων.

Η εκδήλωση δεν περιορίζεται μόνο στην προβολή της ταινίας, καθώς θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Osman Okkan, καθώς και με συνεργάτες του, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να εμβαθύνει στα θέματα που πραγματεύεται το ντοκιμαντέρ και να συμμετάσχει σε έναν γόνιμο διάλογο γύρω από τη μνήμη, την ταυτότητα και τη σημασία της ειρηνικής συνύπαρξης.

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει πολιτιστικοί φορείς και σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και της διαπολιτισμικής κατανόησης, υπογραμμίζοντας τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή.

Η εκδήλωση αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού της περιοχής, αποτελώντας μια σημαντική ευκαιρία για προβληματισμό αλλά και για ενίσχυση του διαλόγου γύρω από την ειρήνη και τη συμφιλίωση των λαών.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση