Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

“Έδειξαν τα δόντια τους” στον νέο ογκολόγο!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Έφτασε στη Μυτιλήνη χθες το πρωί και ανέλαβε καθήκοντα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης ο ογκολόγος που θα παραμείνει στη θέση του Ηλία Νικολαΐδη για όσο διάστημα ο τελευταίος θα βρίσκεται σε αναστολή από το Υπουργείο Υγείας μαζί με άλλους συναδέλφους του. Ο γιατρός που στελεχώνει προσωρινά την ογκολογική μονάδα είχε συνάντηση με τον Διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργο Καμπούρη, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις ανάγκες και δέχτηκε τις ευχές του για καλή επιτυχία. Λίγη ώρα αργότερα όμως βίωσε “το σκληρό πρόσωπο του Βοστάνειου”, καθώς συνάδελφοί του που τάσσονται αντίθετοι στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, φρόντισαν αυτό να το δείξουν στον ογκολόγο αντιμετωπίζοντάς τον εμμέσως πλην σαφώς ως «απεργοσπάστη», καθώς ανέλαβε τη θέση του συναδέλφου τους.

Το εχθρικό κλίμα μειοψηφίας υπαλλήλων του νοσοκομείου που τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών απέναντι στο γιατρό έφτασε σε τέτοια επίπεδα, ώστε να του επιτεθούν φραστικά, με αφορμή το σημείο που στάθμευσε το αυτοκίνητό του στην αυλή του νοσοκομείου. Ο γιατρός στάθμευσε το αυτοκίνητό του από την πλευρά των υπηρεσιών χωρίς να γνωρίζει ότι συνήθως εκεί δεν σταθμεύουν, για να δεχτεί σφοδρότατη επίθεση από υπάλληλο του νοσοκομείου, με κραυγές, ξεσηκώνοντας το νοσοκομείο. Είναι προφανές ότι ο γιατρός με αφορμή τη στάθμευση του αυτοκινήτου του πλήρωσε την επιλογή του να δεχτεί να καλύψει τη θέση του Ηλία Νικολαΐδη. Με άλλα λόγια κάποιοι στο νοσοκομείο θεωρούν ότι οι καρκινοπαθείς θα έπρεπε να μείνουν χωρίς περίθαλψη, από τη στιγμή που το Υπουργείο Υγείας δεν κάνει πίσω με τις αναστολές των γιατρών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η εχθρική συμπεριφορά συγκεκριμένων εργαζομένων του νοσοκομείου έναντι του γιατρού δεν περιορίστηκε μόνο στο συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά κλήθηκε μέχρι και η αστυνομία για να του βεβαιώσει παράνομη στάθμευση, πράγμα που έγινε ώστε ο γιατρός να εισπράξει και πρόστιμο με το που έφτασε στη Μυτιλήνη!

Για τα παραπάνω γεγονότα ενημερώθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου με τον Διοικητή Γιώργο Καμπούρη να διαμηνύει ότι θα τον βρουν αντιμέτωπο συμπεριφορές που στρέφονται κατά γιατρών και νοσηλευτών που καλύπτουν κενά άλλων συναδέλφων τους, για να μην υποβαθμιστεί η περίθαλψη των ασθενών του νοσοκομείου.

 

Ο  ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση για τις αναστολές των υπαλλήλων στην υγεία του τόπου μας έδωσε στη δημοσιότητα η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επισημαίνει ότι η εργασιακή αναστολή του υγειονομικού προσωπικού επιβεβαιώνει τις πολιτικές αυταρχισμού, εκβιασμού και υπονόμευσης της δημόσιας υγείας .  

«Η εμμονή της κυβέρνησης για την εφαρμογή αυτής της ρύθμισης οδηγεί εργαζομένους της υγείας στην ανεργία, γονατίζει την λειτουργία των μονάδων δημόσιας υγείας και ειδικά στο Νοσοκομείο του νησιού μας και οδηγεί σε απόγνωση το υγειονομικό προσωπικό», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Η ΑΔΕΔΥ 

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση από μερίδα συνδικαλιστών και με την λιγοστή συμμετοχή εργαζομένων στην αυλή του νοσοκομείου ολοκληρώθηκε γρήγορα η διαμαρτυρία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζονται στη διοργάνωση συναυλίας στην πλατεία Σαπφούς. Ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Μυτιλήνης έχει ανοιχτά διαχωρίσει τη θέση του.  Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις, που στηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, εξέφρασε χθες με επίσημη ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ Λέσβου υπό τον Παναγιώτη Κατσαβέλλη. «Λέμε με δυνατή φωνή «ΝΑΙ» στον εμβολιασμό, «ΟΧΙ» στην υποχρεωτικότητα.  Να πάρουν πίσω το νόμο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού που θα διαλύσει την δημόσια Υγεία – Πρόνοια – ΕΚΑΒ», επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ Λέσβου.

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img