Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

“Παράθυρο” από Πλεύρη για άρση αναστολής μόνο των διοικητικών

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Στην εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Μυτιλήνης για να τιμήσει τους νοσηλευτές θα γίνει ενημέρωση για όλα τα νέα δεδομένα

Παραμένει στο νοσοκομείο Μυτιλήνης μέχρι τον Οκτώβριο ο ογκολόγος Ηλίας Νικολαΐδης, καθώς το πιστοποιητικό νόσησης που έχει παίρνει παράταση για δεύτερο 6μηνο, δεδομένου πως ο ίδιος νόσησε μέσα στους πρώτους 6 μήνες ξανά από κορονοϊό. Ο γιατρός βρίσκεται εδώ και μία τουλάχιστον εβδομάδα σε άδεια και αναμένεται να επιστρέψει τη Δευτέρα κανονικά στα καθήκοντά του. 

Να σημειωθεί ότι η παραμονή του κ. Νικολαΐδη στην Ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου Μυτιλήνης θα είναι λυτρωτική για εκατοντάδες καρκινοπαθείς που εμπιστεύονται τον συγκεκριμένο γιατρό, ο οποίος ουσιαστικά είναι εκείνος που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του Ογκολογικού του νοσοκομείου και σε συνεργασία με τους άλλους συναδέλφους του, τους δύο αιματολόγους και παλαιότερα τον παθολόγο κ. Κοτσώνη, που συνεργαζόταν με δελτίο παροχής υπηρεσιών, είναι οι άνθρωποι που είναι πίσω από τα πολύ καλά αποτελέσματα των θεραπευτικών προσεγγίσεων σε ογκολογικούς ασθενείς στο Βοστάνειο. Τώρα πλέον ο γιατρός δεν είναι ο μόνος ογκολόγος, καθώς έχει προστεθεί στη μονάδα και ένας επικουρικός συνάδελφός του, για τον διορισμό του οποίου φρόντισε ο διοικητής, Γιώργος Καμπούρης, κατά το διάστημα που ο κ. Νικολαΐδης βρισκόταν σε αναστολή.

Ενδεχομένως ο κ. Νικολαΐδης να συμμετάσχει σήμερα στο νοσοκομείο όπου ο Σύλλογος Εργαζομένων του Βοστάνειου αναμένεται, με μία ιδιαίτερη εκδήλωση, να τιμήσει την Ημέρα του Νοσηλευτή, στον συνεδριακό χώρο του νοσηλευτικού Ιδρύματος. 

Η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου δηλώνει ότι βρίσκεται δίπλα στο προσωπικό του Ιδρύματος που έχει τεθεί σε αναστολή και μάλιστα σήμερα αναμένεται κατά τις ομιλίες να αναδειχθούν και αυτά τα ζητήματα, καθώς όπως είπε μιλώντας στα Νέα της Λέσβου ο νέος πρόεδρος, Ξενοφών Αυγερινός: «Εμείς ως νέα διοίκηση του Συλλόγου βρισκόμαστε δίπλα σε όλους τους συναδέλφους μας και εννοείται, όπως κάναμε και πριν εκλεγούμε, συνεχίζουμε να στηρίζουμε όσους βρίσκονται σε αναστολή, διεκδικώντας στην πρώτη γραμμή να επανέλθουν στα καθήκοντά τους. Το Υπουργείο να μην διαχωρίζει τους εργαζομένους αλλά να τους ενώσει και καλούμε όλους τους νοσηλευτές και το προσωπικό του νοσοκομείου αύριο (σ.σ. σήμερα) στις 13:00 να παραστούν στην εκδήλωσή μας, να τιμήσουμε όλοι μαζί τους συναδέλφους μας νοσηλευτές στη δική τους μέρα, μία μέρα για όλους τους εργαζόμενους στην υγεία».

 

Αναστολή χωρίς νόημα

Την ίδια ώρα συνεχίζει να παραμένει εκτός νοσοκομείου ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, που αποτελεί και ο ίδιος στον δικό του τομέα μία σημαντική μονάδα για το Βοστάνειο και τον τόπο μας και με το νευροχειρουργικό μικροσκόπιο με το οποίο εξόπλισε το νοσοκομείο ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, ο κ. Μπαϊραμίδης θα μπορούσε να έκανε ήδη πρωτοποριακά για τα τοπικά δεδομένα χειρουργεία στη Λέσβο.

Την ώρα που τα μέτρα έχουν χαλαρώσει σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας και το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης παραμένει υποχρεωτικό μόνο στον τομέα της υγείας, ο Υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, αρνείται να δει κατάματα ότι η αναστολή των υγειονομικών δεν έχει ουσιαστικό νόημα. Στην παρούσα χρονική συγκυρία όταν μολύνονται από τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού ακόμα και εμβολιασμένοι, το να βρίσκονται σε αναστολή γιατροί, νοσηλευτές και άλλο προσωπικό που μπορεί να προσφέρει στα νοσοκομεία, ιδιαίτερα εν όψει των αυξημένων αναγκών του καλοκαιριού στα νησιά, αυτό αποτελεί πραγματική πολυτέλεια, αν όχι και εκδικητική αντιμετώπιση του Υπουργείου έναντι των υπαλλήλων στην υγεία που δεν εμβολιάστηκαν.

Μάλιστα το ζήτημα αυτό έφερε στη βουλή με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας το ΚΚΕ και συγκεκριμένα ο βουλευτής, Γιώργος Λαμπρούλης,  ζητώντας την άρση των διοικητικών μέτρων για όλους τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.  

 

«Παράθυρο» μόνο για διοικητικούς!!

Στο κείμενο της ερώτησής του ο βουλευτής επισημαίνει ότι τα νέα δεδομένα αναιρούν το αρχικό επιχείρημα ότι η διασπορά του ιού οφείλεται στους ανεμβολίαστους και υπογραμμίζει ότι με την πολιτική της η κυβέρνηση στερεί τα νοσοκομεία από χιλιάδες εργαζόμενους, τους υγειονομικούς από τα βιοποριστικά μέσα και την ασφάλισή τους, αλλά και τους ασθενείς από το προσωπικό που έχουν ανάγκη. «Η επιμονή στην αναστολή εργασίας, δημιουργεί μια τεχνητή επιδείνωση για να δημιουργηθεί η ανάγκη εισόδου ιδιωτών στην Υγεία», είπε ο κ. Λαμπρούλης. 

Από την πλευρά του, πάντως, ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης δήλωσε αμετακίνητος υπενθυμίζοντας τη νομοθετική παρέμβαση για συνέχιση της αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους έως τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ άφησε ανοιχτό παράθυρο για επαναφορά στις θέσεις τους μόνο των διοικητικών υπαλλήλων, σημειώνοντας: «Υπάρχει άλλης σημασίας ζήτημα για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, και άλλης για το διοικητικό προσωπικό. Στους γιατρούς και τους νοσηλευτές υπάρχει άλλη, πολύ μεγαλύτερη υποχρέωση από ένα δημόσιο υπάλληλο: Είναι η υποχρέωση που προκύπτει από το γεγονός ότι υπηρετούν το ΕΣΥ και παρέχουν ιατρικές και νοσηλευτικές πράξεις. Στην παρούσα φάση, αποφασίστηκε ότι η συγκεκριμένη ομάδα, από όποιο πόστο προσφέρει στο ΕΣΥ, θα πρέπει να τελεί σε αναστολή. Εάν αλλάξουν τα δεδομένα, θα μπορούσε να επανεξεταστεί το θέμα, αλλά ήδη έχουμε κάτι νομοθετημένο. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θέλω να κλείνω το μάτι να δίνω ελπίδες. Με ξεκάθαρο τρόπο, τους λέω ότι θα πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν πίσω στις εργασίες τους». 

Και κατέληξε: «Το γεγονός ότι δεν επιστρέφουν είναι καθαρά δική τους επιλογή, σεβαστή, ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Αλλά σεβαστή είναι η επιλογή και της Πολιτείας, που λέει ότι αυτός που εν καιρώ πανδημίας παρέχει τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ, θέλουμε να είναι εμβολιασμένος. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για γιατρούς και νοσηλευτές».

- Advertisement -

More articles

spot_img