Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

“Στο δρόμο” βγάζει τους νεφροπαθείς ο Καμπούρης

Σε διαμαρτυρία προχωρούν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Μυτιλήνης, όπως έχουν προγραμματίσει για το Σάββατο, στις 11:30 το πρωί, οι νεφροπαθείς του ομώνυμου Συλλόγου του Βοστάνειου, φτάνοντας από δικαιολογημένη αγανάκτηση σε αυτό το έσχατο μέσο για να εκφράσουν την απόγνωσή τους για τη συνεχή υποβάθμιση της μονάδας τεχνητού νεφρού, χωρίς καμία μέριμνα από τη διοίκηση του Ιδρύματος.

Πρόκειται για ζήτημα που έχουν αναδείξει περίπου πριν από ένα χρόνο τα Νέα της Λέσβου χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα όχι να γίνουν κάποια βήματα βελτίωσης, αλλά η υποβάθμιση να συνεχίζεται με ευθύνη της διοίκησης του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με το Σύλλογο νεφροπαθών, η διοίκηση του νοσοκομείου συνεχίζει να κωφεύει στο αίτημα κάλυψης τουλάχιστον δεύτερης θέσης ιατρού ειδικότητας νεφρολόγου και κάθε φορά που επαναλαμβάνουν στον Διοικητή το αίτημά τους, η απάντηση είναι η ίδια: «Βρείτε μου εσείς γιατρό να τον προσλάβω».

Επιπλέον οι ιατροί γενικής ιατρικής που καλύπτουν τις αναγκαίες θέσεις γιατρών αφού αλλιώς δεν μπορεί να λειτουργήσει η μονάδα, βρίσκονται υπ’ ατμόν, καθώς το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Μυτιλήνης δεν επαρκεί και ιδιαίτερα τώρα με τις αυξημένες ανάγκες του κορονοϊού η μονάδα τεχνητού νεφρού παρά τη ζωτική της σημασία περνά σε δεύτερη μοίρα για τη διοίκηση. Αυτό αποτυπώνεται και από τις μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη αναγκών σε άλλους τομείς. Με αυτά τα δεδομένα, ουσιαστικά η διοίκηση του νοσοκομείου είναι αυτή που βγάζει στο δρόμο τους νεφροπαθείς για να διεκδικήσουν με τη διαμαρτυρία του Σαββάτου τα στοιχειώδη για τη λειτουργία της μονάδας, μία δεύτερη θέση γιατρού ειδικότητας νεφρολόγου και νοσηλευτικό προσωπικό που να καλύπτει τις αναγκαίες θέσεις.

Σημειώνουμε ότι το διάστημα που διανύουμε η διοίκηση του Συλλόγου Νεφροπαθών βρίσκεται σε διαδικασία ανασυγκρότησης, καθώς το προηγούμενο διάστημα παραιτήθηκε ο επί σειρά ετών πρόεδρος Δημήτρης Σαξιώνης, ο οποίος μετοίκησε στην Αθήνα και αυτή τη στιγμή τα καθήκοντά του ασκεί ο Αντιπρόεδρος Σίμος Ευθυμιάδης.