Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Ταξίδι στη χώρα των παραμυθιών”

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Σε ένα πρωτότυπο ταξίδι στη Χώρα των Παραμυθιών προσκαλεί το κοινό το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης, αύριο, στις 8 το βράδυ, στο θεατράκι του στη Χρυσομαλλούσα. Οδηγοί στο ταξίδι αυτό θα είναι ο Βασίλης Αναγνώστου (ή αλλιώς Κούκος) και η Μαρία Κοτσίρη (ή αλλιώς Αηδονάκι). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά. Θα τηρηθεί σειρά προσέλευσης.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόσκληση: «Ο πρώτος…. ο ΚΟΥΚΟΣ δηλαδή γράφει και αφηγείται ιστορίες και η δεύτερη…. το ΑΗΔΟΝΑΚΙ δηλαδή παίζει λάφτα και τραγουδάει. Μέσα σε τέσσερις παραμυθο-τραγουδοϊστορίες με ήρωες ζώα και πουλιά θα ψάξουμε και θα βρούμε τη σχέση Παραμυθιών-Τραγουδιών. Μια αλλιώτικη αφήγηση όπου οι ακροατές δεν θα μείνουν ούτε βουβοί, ούτε ακίνητοι! Στο Θεατράκι της Ομάδας: Οικονόμου Τάξη 20 και Ασκληπιού. Πληροφορίες: 6972690636. Στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε συμπληρωματικές πληροφορίες και διευκρινίσεις».

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 90 λεπτά και θα περιλαμβάνει τις εξής μικροδιδασκαλίες: 

  • «Το πιο όμορφο πουλί του κόσμου» (Εμπνευσμένο από ένα τραγούδι της Πελοποννήσου). Μια ιστορία που μας λέει πως το κάθε πλάσμα έχει τα δικά του χαρίσματα και τη δική του χάρη. 
  • «Ο βοσκός και ο βασιλιάς». Πώς ψάχνοντας την απάντηση στο δημιουργικό ερώτημα των στίχων, βλέπουμε μια ιστορία (νουβέλα) να ξετυλίγεται μπροστά μας. 
  • Ποιος και γιατί έκλεψε «Του μ’λαρ»; Και γιατί άφησε το σαμάρ’; Ένα ευτράπελο τραγούδι από τη Λέσβο γίνεται η βάση για να χτιστεί ένα διδακτικό παραμύθι με λίγα μαγικά στοιχεία. 
  • Και ήτανε και ο κούκος που ξέχασε το αυγό του μέσα στη αηδονοφωλιά. Ένας θρύλος με ήρωες πουλιά που μιλάνε. Ένα λογοτεχνικό παραμύθι το οποίο μιλάει για την διαφορετικότητα και την αποδοχή.

Στον επίλογο οι καλλιτέχνες θα δοκιμάσουν να «πειράξουν» ένα γνωστό παραμύθι.

Παρουσίαση των συντελεστών:

Ο Κούκος (Βασίλης Τζάνος-Αναγνώστου) εδώ και 25 χρόνια πετάει στα δάση της τέχνης και της γνώσης όπου ψάχνει, βρίσκει, μαζεύει και μοιράζει πολύτιμα πετράδια από το δέντρο του θεάτρου, των παραμυθιών, της μουσικής, του χορού και των εικόνων. Η μαγική φράση για να μπεις στη φωλιά του και να πάρεις όσους καρπούς χρειάζεσαι είναι: «Χαρά + Μάθηση». Έχει γράψει πέντε βιβλία που περιέχουν όλα όσα έχει μαζέψει όλα αυτά τα χρόνια.

Το Αηδονάκι (Μαρία Κοτσίρη) γεννήθηκε σε καλλιτεχνική φωλιά (και οι δύο γονείς ηθοποιοί) αλλά το κέρδισε η μουσική. Έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με πολλούς σύγχρονους παραμυθάδες, μουσικά σχήματα και έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες παραστάσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για παιδιά. 

spot_img

More articles

spot_img