Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

“Ξεκόλλησε” η πύλη εισόδου στο Πλωμάρι


“Κάλλιο αργά παρά ποτέ” θα μπορούσε να πει κανείς για την τοποθέτηση των οικίσκων στο λιμάνι του Πλωμαρίου, όπου θα στεγαστούν οι Υπηρεσίες για την λειτουργία της Πύλης εισόδου Σένγκεν, η οποία θα έπρεπε να είχε εγκαινιαστεί από το καλοκαίρι του 2020. Από την μία η πανδημία και από την άλλη οι λανθασμένοι χειρισμοί των αρμόδιων φορέων ως προς τις διαδικασίες προμήθειας των κοντέινερ καθυστέρησαν την ολοκλήρωση του έργου, που περιμένει εδώ και χρόνια η νότια πλευρά του νησιού για την τουριστική της ανάπτυξη.

Ο Κώστας Μουτζούρης και ο Βουλευτής του Νομού μας, Χαράλαμπος Αθανασίου, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις, όπου τους υποδέχτηκαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, Δημήτρης Βαρβαγιάννης, ο Πρόεδρος Πλωμαρίου, Γιάννης Ξανθούλης και ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Παπαδόπουλος. Όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση ο Περιφερειάρχης, με την τοποθέτηση των οικίσκων και την εγκατάσταση όλων των απαραίτητων υποδομών σε αυτούς, ολοκληρώνεται η διαδικασία ίδρυσης της Πύλης Εισόδου και από δω και πέρα αναμένονται οι ενέργειες για την άδεια λειτουργίας της. Η Περιφέρεια χρηματοδότησε  με το ποσό των 120.000 ευρώ την προμήθεια των οικίσκων που τοποθετήθηκαν και συνέβαλε ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου, ένα αίτημα δεκαετιών από τους τοπικούς φορείς. 

Ο κ. Αθανασίου ευχαρίστησε προσωπικά τον Περιφερειάρχη για την συμβολή του στο όλο εγχείρημα, ενώ τις ευχαριστίες τους εξέφρασαν και οι κ.κ. Βαρβαγιάννης και Ξανθούλης. Από την πλευρά του ο Κ. Μουτζούρης δήλωσε ότι «μετά από την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων όπου θα στεγάζονται οι υπηρεσίες της Πύλης Εισόδου εδώ στο Πλωμάρι, πρέπει να δούμε πώς θα την ενεργοποιήσουμε. Πρέπει να οργανώσουμε μια επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων από την Σμύρνη των 5 εκατομμυρίων κατοίκων, ώστε να δουν τα θέλγητρα της Λέσβου και του Πλωμαρίου και να μπορέσουμε να τους προσελκύσουμε. Εμείς ως Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσουμε αυτή την επίσκεψη».