Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

“Σάλος” με τη δήλωση του Δημάρχου στη “Daily Mail”

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ…

 

-«Θα μπορούσαμε να δεχθούμε και 20.000 πρόσφυγες με τη βοήθεια της Ε.Ε.»

 

Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις προκαλεί από χθες η δήλωση του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού στη Βρετανική Daily Mailη οποία διακινήθηκε στο διαδίκτυο, όπου ο κ. Γαληνός εμφανίζεται να δηλώνει ότι το νησί θα μπορούσε να δεχθεί και 20.000 πρόσφυγες με τη βοήθεια της Ε.Ε.

Αμέσως μετά το κλείσιμο των συνόρων και την απόφαση να σταματήσουν οι μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών με τα προσφυγικά πλοία  ο κ. Γαληνός είχε δηλώσει στις αρμόδιες αρχές ότι στο νησί δεν μπορεί να μείνουν εγκλωβισμένα πάνω από 5.000 άτομα. Ο αριθμός αυτός μάλιστα ήταν ταβάνι και για το Συντονιστικό Όργανο των τοπικών φορέων που παρακολουθούσε όλο το διάστημα τις εξελίξεις και μέλη του δήλωναν αποφασισμένα να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που το όριο  των 5.000 ατόμων ξεπεραστεί.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα ο Δήμαρχος με αφορμή τις διαδικασίες εφαρμογής της νέας συμφωνίας για το προσφυγικό φέρεται να δηλώνει ότι «… δεν γνώριζε αν η νέα συμφωνία θα λειτουργούσε και ήταν έτοιμος να κρατήσει έως και 20.000 στην περίπτωση που αποτύγχανε», κάτι που πάντως συνεχίζει, όπως αναφέρει, να το αντιμετωπίζει ως πιθανότητα.

Ο  δήμαρχος Λέσβου δήλωσε ότι  δεν έλαβε καμία προειδοποίηση για την ξαφνική αλλαγή πολιτικής που οδήγησε σε μία περιττή σύγχυση. «Πρότεινα αυτό το σχέδιο για πολύ καιρό, αλλά ξαφνικά το ανακοίνωσαν χωρίς να μας ενημερώσουν. Δεν είχαμε καμία ελπίδα να προετοιμάσουμε οτιδήποτε γι’ αυτό. Σήμερα οι αριθμοί των αφίξεων είναι περίπου οι ίδιοι, όπως ήταν πριν, έτσι δεν είχε άμεσο αντίκτυπο. Μόνο ο καιρός θα δείξει αν αυτό θα αλλάξει. Σήμερα μπορώ να δεχθώ 7.000 μετανάστες, αλλά με τη βοήθεια της Ε.Ε. θα μπορούσα να δεχθώ 20.000, και αυτή είναι μία πιθανότητα για την οποία πρέπει να προετοιμαστούμε καθώς προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, αυτούς τους ανθρώπους με όποιο τρόπο μπορούμε», λέει μιλώντας στην Daily Mail  ο κ. Γαληνός.

Τα Νέα της Λέσβου  προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το Δήμαρχο Λέσβου χθες χωρίς όμως αποτέλεσμα, προκειμένου να μας επιβεβαιώσει αν πράγματι έγιναν οι δηλώσεις αυτές στη βρετανική εφημερίδα.

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img