Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

“Σαν καινούργιο” το Κλειστό της Νεάπολης!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

“Σαν καινούργιο” έγινε το Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης που θα παραδοθεί την επόμενη εβδομάδα από τον Δήμο Μυτιλήνης. Αν και ξεκίνησε με καθυστέρηση, λόγω της πανδημίας, τον περασμένο Μάιο και η σύμβαση προέβλεπε ότι θα παραδοθεί τον Φεβρουάριο του 2022, η εργολήπτρια εταιρεία κέρδισε το χαμένο χρόνο μέσα στο καλοκαίρι και ολοκληρώνει τις εργασίες με την διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που ζητούσαν και περίμεναν επί χρόνια οι Σύλλογοι των αθλημάτων σάλας, δεδομένου ότι τα προβλήματα που παρουσιάζονταν τα τελευταία χρόνια στο Κλειστό ήταν πολλά και σοβαρά λόγω της εγκατάλειψης των εγκαταστάσεων. 

Το Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης είχε κατασκευαστεί το 1992 και έκτοτε, ουδεμία σοβαρή παρέμβαση – επισκευή είχε γίνει μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται εκτεταμένες φθορές. Η Δημοτική Αρχή κατάφερε να τακτοποιήσει την  εκκρεμότητα που υπήρχε σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς και ταυτόχρονα προχώρησε μέσω των μηχανικών, Μιχάλη Πέρου και Ερμόλαου Σέντα στη σύνταξη μελέτης για την επισκευή του συγκεκριμένου  Γυμναστηρίου, με σκοπό την αναβάθμιση – βελτίωση των συνθηκών άθλησης των ομάδων. Η ανάγκη εκτέλεσης του έργου έγινε ακόμη μεγαλύτερη πέρυσι, όταν λεσβιακές ομάδες μπάσκετ και βόλεΐ ανέβηκαν σκαλοπάτι και αγωνίστηκαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. 

Οι εργασίες

Οι εργασίες που έγιναν αφορούν στην αντικατάσταση του υφιστάμενου ξύλινου παρκέ, σύμφωνα με τα δεδομένα της FIBA, στην τοποθέτηση νέων  κουφωμάτων, στην κατασκευή τουαλέτας για άτομα με ειδικές ανάγκες, στην δημιουργία ιατρείου, στην επισκευή των υπόλοιπων βοηθητικών χώρων γηπέδου (τουαλέτες κοινού, γραφεία, αποθήκες κτλ.), στην αντικατάσταση του αθλητικού εξοπλισμού του γηπέδου, στην τοποθέτηση νέου ηλεκτρονικού πίνακα και χρονομέτρων (με προδιαγραφές FIBA level 3), στη μόνωση των πάνελ της οροφής με συνθετική μεμβράνη, στον εξωτερικό χρωματισμό του Γυμναστηρίου, στη διαμόρφωση εξωτερικού χώρου γυμναστηρίου και τοποθέτηση πλακών πεζοδρομίου περιμετρικά της εγκατάστασης, στην κατασκευή νέας περίφραξης και τοποθέτηση πόρτας εισόδου στο parking του Γυμναστηρίου, στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων πυρόσβεσης, θέρμανσης, των ηλεκτρονικών και των ηλεκτρικών συστημάτων και στον επανασχεδιασμό και επανεγκατάσταση του συστήματος ύδρευσης τόσο για το κρύο όσο και για το ζεστό νερό, καθώς και του αποχετευτικού συστήματος. Στο πλαίσιο του έργου θα γίνει επίσης προμήθεια ταπήτων  πολεμικών τεχνών για φιλοξενία και άλλων δραστηριοτήτων. Τα δύο νέα τερέν αγωνιστικού ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ θα είναι  σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας WTF.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες και εξωτερικά

Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Αντιδήμαρχος Έργων, Στρατής Τζιμής, «η ριζική ανακαίνιση του Κλειστού Γυμναστηρίου έγινε μέσα σε χρόνο-ρεκόρ και θα ήταν ευχής έργον για τον Δήμο μας να μπορούσαν όλα τα έργα να προχωρήσουν με αυτούς τους ρυθμούς. Μέσα σε 5 μήνες είναι έτοιμο να παραδοθεί στους αθλητές και τις αθλήτριες ένα νέο Γυμναστήριο, με σύγχρονο εξοπλισμό και υποδομές που πληρούν τις προδιαγραφές και τους Κανονισμούς των Διεθνών Ομοσπονδιών. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’ αυτό το έργο και για το γεγονός ότι προάγει τον αθλητισμό στον τόπο μας. Άλλωστε ακολουθούν κι άλλα έργα αθλητικών υποδομών σε όλο το Δήμο».

 

spot_img
Προηγούμενο άρθροΧτύπημα αγνώστων σε κοπάδι στα Μιστεγνά
Επόμενο άρθροΠού βρίσκονται οι εκπρόσωποι του τόπου;
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img