Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σχολή παραγωγής ντοκιμαντέρ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Ο Δήμος Λέσβου, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ AegeanDocs και το StoryDoc οργανώνει Σχολή παραγωγής ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με σεμινάρια – εργαστήρια. Τα ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ AegeanDocs, το οποίο διοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Λέσβου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και θα διεκδικήσουν το βραβείο καλύτερου Νέου Δημιουργού.

Προβολές θα γίνουν και σε τέσσερις άλλες χώρες, στις οποίες οργανώνονται παράλληλα σεμινάρια στο πλαίσιο του Διεθνούς Ιδρύματος Anna Lindh Foundation.

Το πρόγραμμα παραγωγής ντοκιμαντέρ θα διεξαχθεί στην Μυτιλήνη και απευθύνεται σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ και του κινηματογράφου ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας στο αντικείμενο.

Ιδιαίτερα τμήματα θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο των σεμιναρίων για νέους (16 – 24 ετών) και για μεγαλύτερους. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε νέους και ενηλίκους από το νησί και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα με τίτλο “Home – New Home” θα ολοκληρωθεί σε τρία τριήμερα σεμινάρια, τον Δεκέμβριο 2016, το Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2017.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε προτάσεις με θέματα από τις προσφυγικές ροές από τη Συρία στη Λέσβο. Επίσης θα επιλεγούν θέματα καταγραφής προφορικών μαρτυριών για την ιστορία του τόπου, την καθημερινή ζωή, την ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης, της ιστορίας της οικονομικής ζωής, της λαϊκής, αστικής και βιομηχανικής αρχιτεκτονικής. Και, τέλος, θέματα ανάδειξης κοινωνικών προβλημάτων.

Οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις είναι ατομικές ή και ομαδικές και υποβάλλονται έως 21/11/2016 με αποστολή email στην διεύθυνση [email protected].

Στo email οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα, την ιδέα τους σε σύντομη περίληψη και πώς σκέφτονται να πραγματοποιήσουν την ταινία (με κινηματογράφηση σκηνών, με συνεντεύξεις κλπ.).

Στους συμμετέχοντες θα χορηγείται προς χρήση πλήρης ψηφιακός αλλά και τεχνικός εξοπλισμός κινηματογράφησης για τις συγκεκριμένες παραγωγές.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img