Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Σε “αδι – έξοδο” ο Ζαφείρης


Με το ένα πόδι εκτός της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Λέσβου με την οποία συνεργάστηκε από την πρώτη ημέρα της θητείας του, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία», φαίνεται πως βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Στρατής Ζαφείρης. Μετά από την διαφοροποίηση της θέσης του σε ό,τι αφορά την υπόθεση δόμησης στην παραλία της Σκάλας Ερεσού, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού εξέφρασε χθες τις σοβαρές του επιφυλάξεις ως προς την γραμμή που χάραξε μέσω του προϋπολογισμού για το 2022 το επιτελείο του Ταξιάρχη Βέρρου. Μάλιστα, δεν δίστασε να ασκήσει κριτική ωσάν αντιπολιτευόμενος, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα για την πορεία του Δήμου και μιλώντας για λάθη που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Πιο αναλυτικά, ο Στρ. Ζαφείρης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Δημοτική Αρχή, στην οποία βέβαια και ο ίδιος συμμετέχει, αναφέροντας: «Κλείνει δεύτερη χρονιά ο νέος Δήμος Δυτικής Λέσβου και αντιμετωπίζει την πρώτη μεγάλη κρίση. Κρίση που προέρχεται από το δύσκολο και αβέβαιο εξωτερικό περιβάλλον, αλλά και από λάθη που έχουν γίνει. Χρειάζεται μια αναπροσαρμογή του σχεδίου πλεύσης σε πιο στερεή βάση».

Ο ίδιος θέτει ρητορικά ερωτήματα ως προς τον σχεδιασμό του Δήμου για τη νέα χρονιά, όπως: «Γίνεται σχέδιο που σε περίοδο κρίσης να μην περιλαμβάνει την προστασία της υπάρχουσας περιουσίας του Δήμου; Γίνεται σχέδιο διαχείρισης κρίσης που δεν διασφαλίζει την βασική λειτουργία του Δήμου; Γίνεται σχέδιο διαχείρισης κρίσης που δεν έχει αναπτυξιακή ματιά και που δεν σχεδιάζει την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου;».

Όλα αυτά αναμένεται να απαντηθούν μετά από την Πρωτοχρονιά με λόγια ή ακόμη πιθανότερα με πράξεις από τις δύο πλευρές στις οποίες φαίνεται ότι έχει χωριστεί η συνεργαζόμενη πλειοψηφία.