Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

«Σε αναμονή» η ακτοπλοϊκή σύνδεση Βόλου-Μυτιλήνης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Σε κατάσταση αναμονής βρίσκεται το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Βόλου-Μυτιλήνης, αφού εστάλησαν από κοινού επιστολές προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Seajet και Attica από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, προκειμένου να εξασφαλιστεί το απαραίτητο ποσό επιδότησης και να γίνει η αρχή. 

Υπενθυμίζεται ότι την αναγκαιότητα ύπαρξης ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει τη Λέσβο, αλλά και τη Χίο και τη Σάμο με τον Βόλο είχε θίξει με παρέμβασή του στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας. Έκτοτε με την αρωγή των Δήμων, αλλά και την θετική ανταπόκριση των τουριστικών πρακτόρων, επιχειρείται η επίτευξη του δρομολογίου όσο το δυνατόν πιο σύντομα. 

Σχετικά με το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Λέσβου για το εν λόγω δρομολόγιο, ο κ. Κύτελης δήλωσε στα Νέα της Λέσβου: «Επιμένουμε γι’ αυτή την σύνδεση, τόσο με τις επιστολές που στείλαμε εγώ και ο κ. Μπέος, όσο και με την επαναφορά μας σε αυτό το ζήτημα, γιατί είναι κάτι που το ζητάει όλος ο εμπορικός κόσμος, οι κάτοικοι του νησιού εν γένει». 

Να σημειωθεί εδώ ότι η περιοχή της Θεσσαλίας τροφοδοτεί τη Λέσβο και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με ζωοτροφές και άλλα αγροτικά εφόδια, έως τώρα μέσω Καβάλας ή Θεσσαλονίκης, ενώ η απευθείας σύνδεση του Βόλου με το νησί μας θα διευκολύνει την επιχειρηματικότητα, με το να “εξάγουμε” προϊόντα προς αυτές τις περιοχές. Εκτός όμως από αυτό, θα ενισχυθεί σημαντικά ο τουρισμός και στις δυο περιοχές. 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img