Σε νέα σύγχρονα γραφεία το “Picolo Travel”

Σε νέα γραφεία μεταφέρθηκε στην αιχμή της τουριστικής κίνησης, αρχές Αυγούστου, το ταξιδιωτικό πρακτορείο Picolo travel. Ο Ηλίας Πίκουλος, κεντρικός λιμενικός πράκτορας της Attica group, δημιούργησε ένα νέο σύγχρονο χώρο σε μικρή απόσταση από τα παλιά γραφεία, στην καρδιά της προκυμαίας, στην οδό Κουντουριώτη 63, με όλες τις απαραίτητες υποδομές, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών. Διαθέτοντας αίθουσα συσκέψεων, χώρους υποδοχής σηματοδοτεί τη νέα εποχή σε ένα από τα πιο παλιά και μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία του νησιού, συνεχίζοντας τη βαριά παρακαταθήκη που τού άφησε ο πατέρας του, Αντώνης Πίκουλος, στον τουρισμό, 50 χρόνια από την ίδρυση του πρακτορείου. 

Το Picolo Travel ιδρύθηκε το 1969 από τον αείμνηστο Αντώνη Πίκουλο – που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή μετά από ατύχημα που είχε στο λιμάνι της Μυτιλήνης – εκεί όπου έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του. Ο Αντώνης Πίκουλος, από το 1954 εργαζόταν ως υπάλληλος σε οργανωμένο ναυτικό πρακτορείο της Μυτιλήνης μέχρι ν’ αποκτήσει το 1969 το δικό του πρακτορείο, στην οδό Κουντουριώτη 73. Οι ασχολίες του γραφείου εκείνη την περίοδο ήταν κυρίως τα ναυτιλιακά, αλλά και τα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια (με την νεόφερτη τότε στην Μυτιλήνη, Ολυμπιακή Αεροπορία).

Στηριζόμενο στην συνεχή και άοκνη προσπάθεια και εργασία του Αντώνη Πίκουλου, το γραφείο αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ‘70, στο “Picolo Travel”.

Χρόνο με το χρόνο, καθώς οι συγκοινωνίες και ο τουρισμός είχαν μια σταθερή ανοδική πορεία, τα αντικείμενα επαγγελματικής ενασχόλησης του πρακτορείου αυξάνονταν και ο κύκλος εργασιών μεγάλωνε. Παράλληλα το πρακτορείο εξειδικεύθηκε στην παροχή υπηρεσιών σε οτιδήποτε σχετίζεται με τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Ανέπτυξε ιδιωτικό στόλο πούλμαν, ενώ οργανώνει εκδρομές, ενοικιάζει πούλμαν, εξυπηρετεί πτήσεις τσάρτερ, αντιπροσωπεύει εταιρείες yachting κ.ά..

Πενήντα χρόνια μετά, η εγκατάσταση σε νέα γραφεία ήταν ένα όραμα του πατέρα Αντώνη Πίκουλου, που έκανε πράξη ο Ηλίας, καθώς οι υπηρεσίες, ο κύκλος εργασιών του πρακτορείου έχει αυξηθεί και τα παλιά γραφεία δεν μπορούσαν πλέον να καλύψουν τις νέες απαιτήσεις. Μάλιστα δημιουργήθηκαν και νέες θέσεις εργασίας με επιπλέον προσωπικό για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

«Μετά από όλη αυτή την πορεία μας, πιστεύουμε ότι πετύχαμε τον βασικό μας στόχο, που είναι η προσφορά εξειδικευμένων τουριστικών υπηρεσιών σ’ όλους τους τομείς που οργανώσαμε με πίστη, αλλά και συνέπεια, ενώ προσπαθούμε καθημερινά για τη συνεχή μας βελτίωση, με γνώμονα πάντα τον σεβασμό των απαιτήσεων του πελάτη μας», λέει ο Ηλίας Πίκουλος.

Από το 1990, το PICOLO travel λειτουργεί με την μορφή της ετερόρρυθμης εταιρείας και διευθύνεται από τον  Ηλία Πίκουλο.

Τα ταξιδιωτικό πρακτορείο Picolo Travel βρίσκεται στην οδό Κουντουριώτη 63. 

Τηλ. 2251027000, 2251023720, fax 2251042042.

www.picolotravel.gr