Σε νέο χώρο, τα πάντα για τον επαγγελματία ή ερασιτέχνη αλιέα

Σε νέο χώρο, πίσω από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, λειτουργεί από τον περασμένο Ιανουάριο το κατάστημα ειδών αλιείας “Pelagia Fishing Center”. Ξεκίνησε να λειτουργεί από πέρυσι και έχει καταφέρει, σε μικρό χρονικό διάστημα, να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων όχι μόνο από το νησί, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας. Διαθέτει τα πάντα για το ψάρεμα σε μεγάλη ποικιλία και πάνω απ’ όλα σε ανταγωνιστικές τιμές.


Το «Pelagia Fishing Center» μπήκε δυναμικά στην αγορά ειδών αλιείας – από την οδό Παπαδιαμάντη όπου ξεκίνησε να λειτουργεί – και μάλιστα ήρθε να καλύψει ένα κενό που υπήρχε στο χώρο του εξοπλισμού επαγγελματικής αλιείας. Προμηθεύει με εξοπλισμό όχι μόνο τους επαγγελματίες της Λέσβου, αλλά και καταστήματα ειδών αλιείας σε άλλες περιοχές της χώρας. Σήμερα σε νέο μεγαλύτερο χώρο (τέρμα Θεοφίλου Χατζημιχαήλ), στο δρόμο πίσω από το Νοσοκομείο, διαθέτει μεγάλη γκάμα προϊόντων με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.


Η Πελαγία Μαρούσκου έχει σπουδάσει φιλόλογος και δίπλα στο σύζυγό της, Δημήτρη Παπαθανασίου, ο οποίος είναι επαγγελματίας αλιέας, γνώρισε τα πάντα για το ψάρεμα και πρωτίστως τις δυσκολίες στην προμήθεια των ειδών που απαιτούνται για το επάγγελμά του.
Το ζευγάρι ξεκίνησε να λειτουργεί στη Μυτιλήνη το κατάστημα ειδών επαγγελματικής αλιείας από τον Ιανουάριο του 2018. «Μέσα από τη σελίδα μας στο facebook (pelagia fishing center) γίναμε γνωστοί και εκτός νησιού και δεχόμαστε παραγγελίες από άλλες περιοχές της χώρας», μας λέει η κ. Πελαγία Μαρούσκου.


Το «Pelagia Fishing Center», είναι ο παράδεισος των ειδών επαγγελματικής αλιείας. Εδώ θα βρείτε παραγάδια, δίχτυα, σχοινιά, αγκίστρια, φελά, μολυβόσχοινα και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστεί ο επαγγελματίας ψαράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάνει αποκλειστικές εισαγωγές σε δίχτυα, πετονιές, αγκίστρια, από Ιαπωνία, Κορέα, Ιταλία.
Ειδικά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ψαράδες του νησιού, που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο, αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο να μπορέσουν να βρουν τα εργαλεία και τα υλικά που χρειάζονται για τη δουλειά τους. Τώρα όμως έχουν την ευκαιρία να βρουν τα πάντα, δίπλα στην πόρτα τους, σε ανταγωνιστικές τιμές.
Ο Δημήτρης Παπαθανασίου, ως επαγγελματίας αλιέας τονίζει ότι «το να έχει ο επαγγελματίας ψαράς τα εργαλεία που χρειάζεται είναι το «α» και το «ω» για τη δουλειά μας. Πολλοί παραγγέλνουν μέσω διαδικτύου, είναι άλλο πράγμα όμως να μπορείς να δεις αυτό που αγοράζεις και να διαλέξεις αυτό που χρειάζεσαι, να δεις την ποιότητά του. Επίσης φροντίζουμε οι τιμές μας να είναι ανταγωνιστικές. Δεν έχει νόημα να πουλάς ακριβότερα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο σκοπός είναι να προσφέρεις στον πελάτη ό,τι χρειάζεται για τη δουλειά του, σε προσιτές τιμές».


Το Pelagia Fishing Center θ’ αποκτήσει σύντομα και e-shop προσφέροντας τη δυνατότητα στους πελάτες του εκτός νησιού να ψωνίζουν διαδικτυακά.
To Pelagia Fishing Center θα το βρείτε στο τέρμα της Θεοφίλου Χατζημιχαήλ (πίσω από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης). Τηλ. 22510 21250.