Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Σε ρυθμούς “Black Friday” η αγορά της Μυτιλήνης


Μπορεί να έχει μπει στην καταναλωτική μας ζωή μόλις τα τελευταία λίγα χρόνια, αλλά έχει καταλήξει και στη χώρα μας η σημερινή τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη – δημοφιλής πλέον “Black Friday” – να αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών σε πολύ συμφέρουσες τιμές. Με το όφελος να μην περιορίζεται μόνο στους καταναλωτές, αλλά να αγγίζει και τους ιδιοκτήτες κάθε είδους καταστημάτων, που βλέπουν τον τζίρο τους να αυξάνεται, δεν είναι καθόλου περίεργο που οι έμποροι δίνουν στη σημερινή μέρα έναν ιδιαίτερα γιορτινό χαρακτήρα.

Ήδη τις ημέρες αυτής της εβδομάδας και κάπως πιο έντονα χθες ξεκίνησαν οι εκπτώσεις των καταστημάτων της Μυτιλήνης. Οι βιτρίνες προσαρμόζονται στο κλίμα της ημέρας και ένα-ένα τα μαγαζιά της Ερμού και όχι μόνο έμπαιναν στον χορό των μειωμένων τιμών, αλλά σήμερα οι προσφορές πραγματικά κορυφώνονται! «Ήδη έχει ξεκινήσει η κίνηση στα καταστήματα και ο κόσμος εκμεταλλεύεται τις προσφορές, που είναι αρκετά μεγάλες, για να κάνει τις αγορές του», δήλωσε στα «ΝΕΑ της Λέσβου» ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Γιάννης Μουτζούρης, επισημαίνοντας πως τα περισσότερα καταστήματα έχουν εκπτώσεις που κινούνται γύρω στο 50%, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η έκπτωση αγγίζει ακόμη και το 70% σε επιλεγμένα είδη. 

Ημέρα γιορτής

Η σημερινή είναι ημέρα γιορτής για τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης, ο οποίος μάλιστα προχωρά σε μια εξαιρετικά όμορφη πρωτοβουλία δίνοντας και μουσική νότα στην έξοδο των καταναλωτών στα καταστήματα. Με ποιον τρόπο; Με DJs οι οποίοι θα «σκορπίσουν» σε διάφορα σημεία της αγοράς παίζοντας live μουσική και ντύνοντας μελωδικά την διαδικασία των αγορών, ενώ καιρού επιτρέποντος πιθανόν να δούμε και γωνιές με κεράσματα με κρασί και άλλα προϊόντα. 

«Θεωρούμε πως η μέρα αυτή είναι μια γιορτή για την αγορά και έτσι ακριβώς την προσεγγίζουμε. Θέλουμε οι συμπολίτες μας, οι καταναλωτές, αλλά και κάθε καταστηματάρχης και εργαζόμενος να την απολαύσει, οπότε προσπαθήσαμε και εμείς να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε ο κ. Μουτζούρης, καλώντας ταυτόχρονα τους καταναλωτές να στηρίξουν σήμερα την αγορά της Μυτιλήνης και τα τοπικά καταστήματα. Σημειώνει, δε, πως παραδοσιακά η σημερινή μέρα έχει αντίκρισμα και όφελος και στις επιχειρήσεις, που βλέπουν να αυξάνεται η πελατεία τους και κατ’ επέκταση ο τζίρος.

Μέσα σε αυτό το κλίμα δεν θα ήταν υπερβολή να σημειώσουμε λοιπόν, πως είναι σαν να έρχονται και λίγο πιο νωρίς οι γιορτές. Επομένως, τι καλύτερο από το να κάνουμε μια εξόρμηση στην αγορά και στα καταστήματα της πόλης και να αρχίσουμε να αγοράζουμε τα χριστουγεννιάτικα δώρα για συγγενείς, φίλους και αγαπημένους, εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες προσφορές;