Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Σε τι τόπο ζούμε;;;

Αυτή τη σκέψη κάναμε όταν κληθήκαμε στην περιοχή της Λαγκάδας χθες το μεσημέρι για ρεπορτάζ, καθώς κάποιο φορτηγό αυτοκίνητο πέρασε με διαρροή λαδιού γεμίζοντας το δρόμο στην έξοδο της Μυτιλήνης, με συνέπεια να περνούν, να γλιστρούν και να πέφτουν ανυποψίαστοι οι δικυκλιστές. Αυτό συνέβαινε για ώρα μέχρι που παρενέβη ο πρώην Αντιδήμαρχος, Ηλίας Κουνιαρέλλης, ο οποίος έβαλε τη μηχανή του στην άκρη και σταματώντας στη μέση του δρόμου άρχισε να κραυγάζει προειδοποιώντας τους οδηγούς να επιβραδύνουν για να μην έχουμε και νέες πτώσεις. Ο ίδιος ειδοποίησε την αστυνομία και σε κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένας αστυνομικός, που με φιλότιμο άρχισε να ρίχνει κάποια σακιά ροκανίδι πάνω στα λάδια. Όλη αυτή την ώρα μόνο ο κ. Κουνιαρέλλης κι ο αστυνομικός ήταν οι μόνοι που προσπαθούσαν να διαχειριστούν την κατάσταση, ενώ οι περίοικοι και καταστηματάρχες βοηθούσαν μία νεαρή οδηγό που είχε πέσει και κάποια άλλα άτομα.

Ούτε βρέθηκε από πού προήλθε η διαρροή, ούτε έψαξε κανείς αν υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα από ολισθηρότητα λόγω των λαδιών στην Παγανή, ούτε να εμφανιστεί ένας μηχανισμός, ούτε να λειτουργήσει ένας μηχανισμός πολιτικής προστασίας για το κλείσιμο του δρόμου. Τίποτα. Αδιαφορία από όλους. 

Με αυτά τα λόγια δεν έχουμε παρά να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον τροχόνομο (κ. Τρακέλλη, όπως μας είπαν ότι ονομάζεται) που από μόνος του φορτωνόταν τα σακιά με το ροκανίδι και τα έριχνε για ώρα πάνω στο δρόμο. Όπως επίσης και στον πρώην αντιδήμαρχο κ. Κουνιαρέλλη, για τον οποίο αξίζει να σημειώσουμε ότι βρίσκεται μέρα-νύχτα στους δρόμους και φροντίζει εθελοντικά καθώς δεν έχει κάποια ιδιότητα, πλην αυτής του άμισθου Συμβούλου του Περιφερειάρχη για τα θέματα της καθημερινότητας. 

Συνολικά έπεσαν τρία άτομα με μηχανάκια και μάλιστα ένα νεαρό κορίτσι μεταφέρθηκε, όπως μας είπαν, από τον πατέρα του στο νοσοκομείο και ο γονέας έντονα δυσαρεστημένος προειδοποίησε ότι θα καταθέσει μήνυση.

Θύματα σε καιρό ειρήνης ή με άλλα λόγια… σε τι τόπο ζούμε;;;

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img