Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Σε ξεσηκωμό κατά του νέου ΚΥΤ καλεί το Εργατικό Κέντρο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Την ώρα που ο Υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, ετοιμάζεται να ξεναγήσει τους δημοσιογράφους του Βορείου Αιγαίου, την Παρασκευή, στο νέο κλειστό ΚΥΤ της Σάμου με την ολοκλήρωση του οποίου έχει βάλει απέναντί του τους τοπικούς φορείς του γειτονικού νησιού, που δηλώνουν ότι η δομή είναι μεγαλύτερη από τα υπεσχημένα του Υπουργού, στη Μυτιλήνη το Εργατικό Κέντρο ρίχνει τη σπίθα καλώντας τους κατοίκους σε γενικό ξεσηκωμό την προσεχή Τετάρτη 6 Οκτωβρίου ενάντια στα σχέδια για την κατασκευή της νέας δομής. 

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 18:30, στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, καλώντας τα σωματεία, τους φορείς και τους πολίτες από όλη τη Λέσβο να δώσουν σύσσωμοι συνέχεια στον αγώνα αυτό, ενάντια στη δημιουργία κέντρων – φυλακών, ενάντια στον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας και στη χώρα.

«Ο Λεσβιακός λαός το προηγούμενο διάστημα έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στα σχέδια της Κυβέρνησης προβάλλοντας την αντίθεσή του: «Ούτε στην Καράβα – ούτε στη Βάστρια – ούτε πουθενά, Στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά»», επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο. Και συνεχίζει: «Ας το πάρουν χαμπάρι λοιπόν ότι τα σχέδιά τους θα μείνουν στα χαρτιά! Την τελευταία λέξη την έχει ο λαός της Λέσβου!

Δίνουμε δυναμική απάντηση στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και της Ε.Ε. για την ανέγερση νέας δομής φυλακής στο νησί μας», τονίζει το Εργατικό Κέντρο ζητώντας να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο και να κλείσει το ΚΥΤ του Καρά-Τεπέ.

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
- Advertisement -

More articles

spot_img