«Seafari Adventures»: Ζήσε τη στιγμή! (Live the moment… live wild)

Τις ανεξερεύνητες ομορφιές της Λέσβου, μοναδικά τοπία, μαγευτικές παραλίες, καθώς και τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού έχουν την ευκαιρία ν’ ανακαλύψουν σε ένα εξατομικευμένο (private)… «Seafari» οι επισκέπτες αλλά και οι ντόπιοι, επιλέγοντας ένα από τα ελκυστικά πακέτα του νέου τουριστικού πρακτορείου Seafari Adventures, με έδρα το Πλωμάρι, για όλο το νησί αλλά και για τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και την Τουρκία.


Με ολοκαίνουργια τζιπ 4×4 ή με ταχύπλοο φουσκωτό η εκδρομή στο νησί αποκτά άλλο χαρακτήρα και ξεχωριστό ενδιαφέρον. Στα πακέτα για ημερήσιες εκδρομές στο νησί περιλαμβάνονται η μετάβαση με τζιπ ή με σκάφος και με έμπειρο οδηγό και ξεναγό, το φαγητό σε ταβέρνες και εστιατόρια που συνεργάζονται με το γραφείο τουρισμού “Seafari Adventures” και επιλέγονται με ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια ποιότητας, ή τα σνακ που προσφέρονται στη διαδρομή, τα οποία είναι χειροποίητα και με υλικά από ντόπια προϊόντα.
Σε κάθε περιοχή η επίσκεψη έχει διαφορετικό χαρακτήρα. Εστιάζει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, τα μοναδικά τοπία, στην ιστορία και τον πολιτισμό της. Για παράδειγμα ένα από τα πιο δημοφιλή πακέτα είναι στο Λεπέτυμνο, όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να φθάσουν στην κορυφή του Προφήτη Ηλία, να θαυμάσουν τη θέα που κόβει την ανάσα, να δουν όλο το νησί από ψηλά και τα απέναντι παράλια, να δουν από κοντά τα άγρια άλογα και να τα ταΐσουν, να επισκεφθούν τη φάρμα Καριοφύλλη και να γνωρίσουν την μοναδική υπερτροφή αρώνια που παράγεται στο νησί. Στη διαδρομή του Μανταμάδου επισκέπτονται φυσικά το μοναστήρι Παμμεγίστων Ταξιαρχών και το εξωκλήσι του Αγ. Λουκά (Πάμφιλα), το εργαστήρι κεραμικής του κ. Κουβδή – έχουν την ευκαιρία να πειραματισθούν μάλιστα με τον πηλό – καθώς και τη βιοτεχνία επεξεργασίας ξύλου ελιάς Οlive Wood House. Όσο για τους ανοιξιάτικους μήνες περιλαμβάνεται επίσκεψη και στον καταρράκτη Μαν’ κατσα που βρίσκεται στην περιοχή.

Στο Πλωμάρι, το πακέτο εστιάζει στο ούζο και το λάδι. Οι επισκέπτες γνωρίζουν την ιστορία τους και επισκέπτονται τα μουσεία και τις μονάδες της περιοχής και μαθαίνουν τα μυστικά παραγωγής τους. Στο ορεινό Αμπελικό γνωρίζουν τη διαδικασία παραγωγής ρητίνης, ενώ δοκιμάζουν μοναδικούς ντόπιους μεζέδες σε παραδοσιακά καφενεία.


Επίσης τα Χίδηρα, με την γευσιγνωσία του εξαιρετικού κρασιού Μεθυμναίος της οικογένειας του κ. Γ. Λάμπρου, η επίσκεψη στο Ψηφιακό Μουσείο του γνωστού Λέσβιου ζωγράφου Γ. Ιακωβίδη, η επίσκεψη στο Σίγρι και στο Μουσείο του Απολιθωμένου Δάσους με την συνεργασία του κ. Ζούρου, διευθυντή του Μουσείου, αλλά και η ξενάγησή τους στο νησάκι Νησιώπη δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τα προτεινόμενα πακέτα του γραφείου για την ανάδειξη του νησιού.
Τέλος, υπάρχουν και προτάσεις με πακέτα που στοχεύουν στο θρησκευτικό τουρισμό για να αναδείξουν τον πολιτισμό και την ιστορία των μοναστηριών και των εκκλησιών με τα εξωκλήσια τους.
Η ιδέα δημιουργίας ενός πρακτορείου που οργανώνει Seafari στο νησί προέρχεται από δύο νέους ανθρώπους, που σκοπός τους ήταν να αναδείξουν τις άγνωστες ομορφιές και τα μοναδικά προϊόντα του Βορειοανατολικού Αιγαίου μέσα από πρωτοποριακές εξορμήσεις και πακέτα διακοπών. «Στόχος μας είναι οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με ασφάλεια και αξιοπιστία στους επισκέπτες μας. Οι διαδρομές που έχουμε επιλέξει έχουν προέλθει μετά από ώρες δουλειάς και πολλά χιλιόμετρα πάνω στο νησί. Αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά και τη μοναδικότητα αυτού του τόπου. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση δημιουργούμε και πακέτα ή περιηγήσεις σχεδιασμένα και προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντα των πελατών μας. Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι να δημιουργήσουμε θεματικά πακέτα που θα προωθήσουμε στο εξωτερικό, με απώτερο σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής μας σεζόν στο Πλωμάρι.
Η ανταπόκριση από πέρυσι τον Αύγουστο που ξεκινήσαμε να λειτουργούμε είναι πολύ θετική τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους. Μάλιστα δεν μας ρωτάνε πού θα είναι η επόμενη εκδρομή μας, αλλά πότε θα προγραμματισθεί. Αυτό μας δείχνει ότι εμπιστεύονται πλήρως τις υπηρεσίες μας και γνωρίζουν ότι αυτό που θα τους προσφέρουμε θα είναι ποιοτικό και διασφαλίζει ότι θα περάσουν υπέροχα», λένε οι Ασπασία Μιχαλέλη & Μελανδινός Καλιάλης, επικεφαλής του τουριστικού γραφείου Seafari Adventures.


Οι υπηρεσίες που παρέχει το πρακτορείο είναι:
-Εισιτήρια Αεροπορικά, Ακτοπλοϊκά, Τουρκίας
-Private Tours
-4×4 Safari Tours (Ειδικές Διαδρομές εντός και εκτός Ασφάλτου)
-Ψάρεμα με βάρκα
-Boat Tours (Εκδρομές με σκάφος)
-Πακέτα διακοπών
-Υπηρεσίες Γάμου
-Ενοικ. Οχημάτων με Οδηγό
-Ειδικά πακέτα χειμερινού Τουρισμού στην Λέσβο (Συλλογή Ελιάς και παραγωγή Λαδιού για τους επισκέπτες).
Το Seafari Adventures με έδρα το Πλωμάρι σας ταξιδεύει όπου εσείς επιλέξετε. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2252033489, 6981904001 email: [email protected] και στην ιστοσελίδα www.seafariadventures.gr