Σεμινάριο παρασκευής ανατολίτικων γλυκών

Τα μυστικά της παρασκευής φημισμένων ανατολίτικων σιροπιαστών γλυκών ταψιού παρουσίασε  στη Μυτιλήνη ο γνωστός Λιβανέζος pastry chef, Joseph Azzam, σε σεμινάριο που οργανώθηκε την Παρασκευή 29 Μαΐου από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης e-paideusi.

Το σεμινάριο έγινε σε δυο φάσεις (πρωινή και απογευματινή συνεδρία) και το παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον επαγγελματίες του χώρου και σπουδαστές. Οι εργασίες του πραγματοποιήθηκαν στον πλήρως εξοπλισμένο χώρο του Κέντρου e-paideusi στη διεύθυνση Αργύρη Εφταλιώτη 11.

O Pastry Chef Joseph Azzam με καταγωγή από το Λίβανο και εμπειρία 30 ετών έχει εξειδίκευση στην Ανατολίτικη Ζαχαροπλαστική, λόγω και της καταγωγής του και είναι ειδικός στην παρασκευή χειροποίητου φύλλου Βηρυτού. Διατηρεί την δική του επιχείρηση στην Αθήνα «Joseph patisserie» και ασχολείται παράλληλα με την εκπαίδευση και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες. Ο pastry σεφ έδειξε τρόπους και συμβουλές  για το τέλειο ψήσιμο, καθώς και το σιρόπιασμα. Θα ακολουθήσουν και άλλα σεμινάρια σε συνεργασία με τον Joseph Azzam, ενώ θα γίνουν και σεμινάρια μαγειρικής με φιλοξενούμενους γνωστούς σεφ. 

Όπως δήλωσε στα «Νέα της Λέσβου» ο υπεύθυνος του Κέντρου κ. Στρατής Αϊβαλιώτης: «To Κέντρο Διά Βίου Μάθησης e-paideusi δημιουργήθηκε από αρχές του χρόνου με σκοπό την επιμόρφωση και την παροχή αναγνωρισμένων πιστοποιητικών, δίνοντας διέξοδο σε νέους για τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους και, το σημαντικότερο, παρέχει εκπαίδευση σε αντικείμενα που χρειαζόταν οι νέοι να ταξιδέψουν στην Αθήνα για να πάρουν πιστοποίηση. Αυτό μπορεί να γίνεται πλέον στον τόπο τους». 

Το πρώτο σεμινάριο που οργάνωσε, το Φεβρουάριο, ήταν για αναγνωρισμένο δίπλωμα κρεοπωλών. Για τη συγκεκριμένη πιστοποίηση μέχρι τώρα έπρεπε οι ασχολούμενοι με το αντικείμενο να μεταβούν στην Αθήνα. 

Το σεμινάριο ζαχαροπλαστικής ήταν το δεύτερο που οργανώθηκε, από το Κέντρο e -paideusi, μετά την καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και μάλιστα στους χώρους του ελήφθησαν όλα τα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού.

Στις 22 Ιουνίου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σεμινάριο για πιστοποίηση εκδοροσφαγέων και πάλι από το χώρο παραγωγής κρέατος και αφορά απασχολούμενους σε σφαγεία. 

Διαθέτει εργαστήρι για σεμινάρια που έχουν σχέση με το χώρο των τροφίμων, καθώς και πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα πληροφορικής για αναγνωρισμένα πιστοποιητικά στο χειρισμό Η/Y.

Tα σεμινάρια που θα οργανώσει το επόμενο χρονικό διάστημα αφορούν μεταξύ άλλων τα εξής αντικείμενα: Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων, Εποπτών / Αρχιφυλάκων, ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων, ελληνομάθεια, φύλαξη λιμενικών εγκαταστάσεων, ειδική αγωγή και εκπαίδευση κ.ά.. 

Το Κέντρο e-paideusi βρίσκεται στην οδό Αργύρη Εφταλιώτη 11.

Email: [email protected] 

2251 029951 

6977667945 

http://www.e-paideusi.gr