Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Σενάριο άμεσης πληρωμής της στρεμματικής

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Σενάριο άμεσης πληρωμής της στρεμματικής ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους, η οποία καταβάλλεται από το ειδικό καθεστώς και η Λέσβος εισπράττει τη μερίδα του λέοντος από αυτήν την επιδότηση, διοχετεύεται από πηγές του ΟΠΕΚΕΠΕ ως ανεπίσημη πληροφορία. 

Η στρεμματική ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών έπρεπε να είχε δοθεί το αργότερο μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, ωστόσο παρότι βρισκόμαστε σχεδόν ένα μήνα μετά το Πάσχα τα χρήματα δεν έχουν ακόμα καταβληθεί και δεν υπάρχει και κάποιος χρονικός ορίζοντας, τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα.  

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας μας, εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Λέσβο, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο τα χρήματα να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων σήμερα ή αύριο. Αν όμως γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα είναι ολοκληρωμένος ο προβλεπόμενος έλεγχος. Με άλλα λόγια αυτά τα λεφτά θα καταβληθούν με βάση τις περσινές καταστάσεις στους ελαιοπαραγωγούς και εκ των υστέρων θα γίνει η τυπική διευθέτηση.  

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο και λαθών που ενδέχεται να έχουν ως συνέπεια κάποιοι αγρότες να πάρουν λιγότερα ή να βρεθούν και εκτός πληρωμών, κάτι το οποίο θα φανεί αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ώρες από την Αθήνα για τη στρεμματική αποζημίωση.

spot_img

More articles

spot_img