Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Συγκρατημένη αισιοδοξία “έβγαλε” η συνέλευση

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΙΟΛΙΚΟ

 

-Με επιστολή τοποθετήθηκε ο Παναγιώτης Τρύφων δηλώνοντας παρών και φέτος, χωρίς ωστόσο – όπως ήταν λογικό – να αναφερθεί σε λεπτομέρειες αν δεν προκύψει πρώτα διοίκηση

 

Όλο το προηγούμενο διάστημα πριν την συνέλευση του Αιολικού η αλήθεια είναι ότι το κλίμα δεν ήταν και τόσο ελπιδοφόρο, αφού η επόμενη μέρα χαρακτηριζόταν τουλάχιστον αβέβαιη ως προς το μέλλον της ομάδας. Μετά την προχθεσινή διαδικασία, η οποία διεκόπη και θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα, άπαντες έφυγαν από την αίθουσα με μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η ομάδα θα συνεχίσει τον δρόμο της, θα συνεχίσει να υφίσταται και αυτό που μένει να δούμε είναι με τι στόχους και με ποια διοίκηση θα πορευτεί.

Παρά τις αντίθετες προβλέψεις η διαδικασία κύλησε με ηρεμία, χωρίς εντάσεις, με τον Σταύρο Γρυππιώτη να αναλαμβάνει την ευθύνη της αποτυχημένης, όπως χαρακτήρισε, χρονιάς και να καλεί όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην νέα προσπάθεια. Ο ίδιος και το μέχρι σήμερα συμβούλιο αποτελούν παρελθόν αφού η θητεία τους ήταν τριετής και τελείωσε. Έτσι ο δρόμος για τους επίδοξους διοικούντες την ομάδα είναι πλέον ανοικτός.

Στην ουσία της συνέλευσης αυτό που αποφασίστηκε ήταν η συγκρότηση μιας άτυπης επιτροπής που απαρτίζεται από τους Σταύρο Γρυππιώτη, Σταύρο Ψαρρόπουλο και Γιάννη Μανούσο, οι οποίοι θα προσπαθήσουν από κοινού να βρουν και να συζητήσουν με τυχόν ενδιαφερόμενους, να δρομολογήσουν δηλαδή την επόμενη μέρα στον σύλλογο και τα αποτελέσματα των επαφών αυτών να τα παρουσιάσουν (μαζί με όποιους άλλους θέλουν να δηλώσουν υποψηφιότητα) στη Γενική Συνέλευση, την Δευτέρα, στις 20.00 στο Επιμελητήριο.

 

Διοικητικός απολογισμός

 

Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου βρέθηκαν αρκετοί φίλοι της ομάδας, με την διαδικασία να ξεκινά με καθυστέρηση μιας ώρας περίπου λόγω του τελικού μπάσκετ που ήταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα. Ο Σταύρος Γρυππιώτης έκανε τον διοικητικό απολογισμό εξηγώντας πώς πορεύτηκε η ομάδα φέτος και πώς έγινε ο σχεδιασμός: «Θα ήθελα να ξεκινήσω από την μη έλευση Διγκόζη. Με τον προπονητή είχαμε συμφωνήσει να αναλάβει την ομάδα, είχαμε ένα μπάτζετ παικτών 230.000 ευρώ, αλλά οι απαιτήσεις του ήταν πολλές στην συνέχεια. Ήθελε γυμναστή δικό του, το δέχτηκα, αλλά στην συνέχεια ήθελε να φύγουν 3 Μυτιληνιοί, κάτι που ήμουν αντίθετος και έτσι χώρισαν οι δρόμοι μας. Θεωρώ ότι ήθελε να φύγει και έψαχνε αφορμή. Στην συνέχεια προσεγγίσαμε τον Γρηγορίου για να μας πει την γνώμη του γιατί είναι ένας δικός μας άνθρωπος. Μας υπέδειξε τον Ταουσιάνη με τον οποίο κλείσαμε. Μας ζήτησε ένα δεκάρι γιατί ο Ιορδανίδης αποδείχτηκε ότι δεν ήταν τέτοιο και έτσι καταλήξαμε στον Κέρι. Τότε προέκυψε και θέμα με τον Μιχαλάκη ο οποίος είχαμε συμφωνήσει πως όταν θέλει να φύγει θα τον αφήναμε. Είχαμε ατυχίες στο ξεκίνημα με δυο ήττες, μείναμε πίσω και φτάσαμε να παίζουμε ουσιαστικά την σεζόν στην Σπάρτη. Αποφασίσαμε να πάρουμε 5-6 παίκτες τον Δεκέμβρη για να χτυπήσουμε για τα καλά το πρωτάθλημα. Έφυγαν οι Στουρνάρας, Κρουσταλέλλης, Ιορδανίδης που δεν μας ικανοποίησαν, οι Γάλας, Κίστα και Κάλφας μετανάστευσαν στην Αυστραλία, ο Φλίγκος δεν είχε παίξει καθόλου και επίσης έφυγε και δώσαμε και τον Βερβέρη με τον Καπταγιάννη για να πάρουν παιχνίδια».

Και συνεχίζει: «Αν κάνει κανείς τις προσθαφαιρέσεις στο οικονομικό κομμάτι, θα διαπιστώσει ότι είχαμε ένα όφελος 15-20 χιλιάδων σε σχέση με αυτούς που ήρθαν και έφυγαν. Μετά το παιχνίδι με την Χαλκίδα τέθηκε θέμα προπονητή λόγω της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί στα αποδυτήρια, αλλά και πρόταση Κουτρομπίλα να φύγουν οι Μπακάλης, Μανουσάκης και Κριπιντήρης, κάτι που δεν με βρήκε σύμφωνο. Τελικά μετά από λίγο ήρθε ο Μίχος από τον οποίο έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος τόσο από την παρουσία της ομάδας, όσο και από τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα αποδυτήρια. Η χρονιά είναι αποτυχημένη αφού τερματίσαμε 4οι. Οι λόγοι ήταν το γηπεδικό αφού τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν παίζαμε στον Ταρλά, οι παίκτες που αποδείχτηκαν οι περισσότερες επιλογές μας λανθασμένες και η οικονομική δυσπραγία που έχει ο κόσμος και δεν μπόρεσε να μας βοηθήσει. Έχω την συνείδησή μου ήσυχη ότι έκανα ό,τι μπορούσα καλύτερο για την ομάδα και στο κάτω  – κάτω τις λάθος επιλογές μου τις πλήρωσα εγώ με χρήματα. Επειδή ακούγονται πολλά, θέλω να σημειώσω ότι το 1/3 του μπάτζετ το κάλυψα εγώ και τα υπόλοιπα 2/3 καλύφθηκαν από την οικογένεια Τρύφων, τον Παναγιώτη και τον Θόδωρο. Κατορθώσαμε να κρατήσουμε τον Αιολικό ζωντανό παρά την μεγάλη κόντρα που είχαμε και τον ανταγωνισμό με μια ομάδα της Super League, παρά τις αντιξοότητες, χωρίς γήπεδο κτλ. και αυτό για μένα είναι επιτυχία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Δ.Σ., αλλά κυρίως τους Στέλιο Ματζουράνη, τον Ανδρέα Γαλάτη και τον Δημήτρη Πολυζώνη, την ΕΠΣΛ για την συνεργασία που είχαμε, αλλά και τους παρατηρητές που τις περισσότερες φορές μας χάριζαν την αμοιβή τους».

Ο διοικητικός απολογισμός πέρασε κατά πλειοψηφία, με τον Παναγιώτη Ανδριώτη, που ήταν αρχικά στο Δ.Σ. και παραιτήθηκε μεσούσης της περιόδου να τον καταψηφίζει.

 

Οικονομικός απολογισμός

 

Στην συνέχεια ο Σταύρος Γρυππιώτης έκανε τον οικονομικό απολογισμό της χρονιάς: «Το μπάτζετ των παικτών ήταν 230 χιλιάδες που μαζί με τα σπίτια τους, δεσμευτήκαμε να το αναλάβουμε εγώ και η οικογένεια Τρύφων. Τα υπόλοιπα θα καλύπτονταν από χορηγίες, ταμπέλες, διαφημίσεις, εισιτήρια διαρκείας και παιχνίδια και από τα μέλη του Δ.Σ. Δυστυχώς σε αυτό το κομμάτι είχαμε μια τρύπα 60-70 χιλιάδων γιατί δεν ήρθαν τα έσοδα που περιμέναμε. Για παράδειγμα υπολογίζαμε να παίζουμε στον Ταρλά που θα είχαμε άλλα έσοδα. Αντί αυτού είχαμε έξοδα. Από τις ταμπέλες πήραμε μόλις 6.000 ευρώ, πουλήσαμε μόλις 200 διαρκείας και 30 χιλιάδες έβαλαν τα μέλη του Δ.Σ. Καλύψαμε κάπως την τρύπα από μια χορηγία 20.000 ευρώ. Αυτή την στιγμή υπάρχουν κάποιες μικρές εκκρεμότητες τις οποίες θα τις διευθετήσουμε και η επόμενη διοίκηση θα παραλάβει μηδέν χρέη, μια καθαρή ομάδα. Για μένα στόχος είναι και θα είναι ο πρωταθλητισμός και αυτό φέτος οικονομικά δεν μπορώ να το στηρίξω γι’ αυτό και δήλωσα ότι φεύγω. Πρέπει όμως από την διαδικασία αυτή να βγούμε δυνατοί και να βρούμε λύση. Κανείς δεν περισσεύει από την προσπάθεια αυτή και ελπίζω η αποχώρησή μου να ενεργοποιήσει κάποιους ανθρώπους. Αν η οικογένεια Τρύφων δει καθολική συμμετοχή θα στηρίξει, αν δει το αντίθετο και μεμονωμένες κινήσεις θα αδρανήσει».

Ο οικονομικός απολογισμός ψηφίστηκε ομόφωνα.

 

Η επιστολή Τρύφων

 

Όπως αναμενόταν, ο Παναγιώτης Τρύφων δεν έδωσε το παρών στην Γενική Συνέλευση, ωστόσο τοποθετήθηκε μέσω επιστολής που αναγνώστηκε δηλώνοντας ότι θα είναι και φέτος κοντά στην ομάδα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τον τρόπο και το ύψος της οικονομικής στήριξης. Κάτι που είναι απολύτως λογικό από την στιγμή που δεν υπάρχει διοίκηση αυτή την στιγμή. Ουσιαστικά ο Παναγιώτης Τρύφων καλεί τους φιλάθλους και τους παράγοντες να σταθούν κοντά στην ομάδα και αναλόγως θα πράξει και η οικογένεια, «Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν ήταν εφικτό να παρευρεθώ σήμερα ανάμεσά σας, ωστόσο αυτό δεν αλλάζει το γεγονός, πως όλους μας συνδέει η κοινή μας αγάπη για τον Αιολικό. Όπως γνωρίζετε τα τρία τελευταία χρόνια η οικογένεια μου ήταν χορηγός, αρωγός και συμπαραστάτης της Διοίκησης του Αιολικού στην προσπάθεια που έκανε συμμετέχοντας στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με οδηγό μας την αγάπη για τον τόπο μας και το νησί μας. Όραμά μου, από την πρώτη στιγμή, το οποίο ίσως πολλοί να γνωρίζετε, ήταν η δημιουργία μιας ομάδας που θα απαρτίζεται μόνο από ντόπια παιδιά, τα οποία θα αγωνίζονται με ψυχή, για τη φανέλα, σεβόμενα την ιστορία του Αιολικού μας. Μια τέτοια ποδοσφαιρική ομάδα, θεωρώ δεδομένο πως θα την αγκαλιάσει όλη η Λέσβος. Εύχομαι ότι μέσα από την αποψινή διαδικασία, θα προκύψει ένα πολυπρόσωπο σχήμα, που θα αποτελέσει το νέο διοικητικό συμβούλιο του Αιολικού, προσδίδοντάς στο σύλλογο την απαραίτητη οργάνωση, λειτουργικότητα, αλλά και οικονομική σταθερότητα. Μετά την Γενική Συνέλευση και με την νέα πλέον Διοίκηση του Αιολικού, όπως αυτή θα προκύψει, θα κανονίσουμε μια συνάντηση για να μου θέσουν το αγωνιστικό πλάνο τους και τον οικονομικό σχεδιασμό που έχουν, και να συζητήσουμε τις περαιτέρω λεπτομέρειες. Ας στηρίξουμε όλοι μαζί τον Αιολικό μας. Ο καθένας, με όποιο τρόπο μπορεί. Από αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.»

 

Από το βήμα του συντάκτη

 

 

Ομολογώ ότι αλλιώς περίμενα την προχθεσινή συνέλευση του Αιολικού με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών. Περίμενα ένταση και καβγάδες, περίμενα διάλυση και μιζέρια, ωστόσο για πρώτη φορά και αυτό αποτελεί είδηση, στο σώμα επικράτησε η λογική. Κανείς δεν μπήκε στην διαδικασία να αφορίσει το προηγούμενο συμβούλιο και ακόμη και αυτοί που έκαναν την κριτική τους σχολιάζοντας τα κακώς κείμενα, το έκαναν με κόσμιο τρόπο χωρίς εμπάθεια και αντιλαμβανόμενοι την δυσκολία της κατάστασης. Έχω την αίσθηση ότι ο Γρυππιώτης από την προχθεσινή διαδικασία βγήκε και νικητής και ενισχυμένος. Γιατί, κακά τα ψέματα, κανείς δεν φαντάζεται την επόμενη μέρα χωρίς τον ίδιο στην διοίκηση. Ούτε αυτοί που ήταν στην αίθουσα, ούτε εκείνοι που κρυφοκοίταγαν απ’ έξω, ούτε εκείνοι που αναζητούσαν πρωί – πρωί να μάθουν τι έγινε.

Και ακούγοντας τον ίδιο να μιλά αντιλήφθηκα ότι και ο ίδιος δεν θέλει να φύγει. Μπορεί να το δήλωσε, μπορεί να το ανακοίνωσε και επίσημα, το έκανε όμως γιατί έτσι έπρεπε να κάνει, γιατί το ίδιο θα έκανε ο καθένας στην θέση του.  Ωστόσο όπως είδα χτες, διάδοχη κατάσταση δεν υπάρχει. Και δεν θα υπάρξει. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Οπότε το ζητούμενο για μένα δεν είναι να φύγει ο Γρυππιώτης. Κάθε άλλο. Ο Γρυππιώτης είναι απαραίτητος στον Αιολικό γιατί έχει την εμπειρία. Αλλά με μια ένσταση. Να μάθει να ακούει, να συμβουλεύεται  και να αλλάξει τακτική σε σχέση με κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία της ομάδας. Άλλωστε και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έκανε λάθη. Και δεν αναφέρομαι σε οικονομικά θέματα. Ένα απλό παράδειγμα είναι η ασυλία που είχαν πέρυσι οι παίκτες σε πειθαρχικά παραπτώματα. Η έλλειψη επικοινωνίας. Και πολλά ακόμη. Και κάτι τελευταίο. Η παρουσία του Γιώργου Βαρκάρη μετά από πολλά χρόνια σε συνέλευση του Αιολικού, ίσως είναι η αφετηρία να επαναδραστηριοποιηθεί και ο ίδιος στα διοικητικά. Όχι απαραιτήτως βάζοντας χρήματα. Όπως και ο Γιάννης Μανούσος. Οι υπόλοιποι θα έρθουν μόνοι τους…

Σ.Τσιντ.

 

 

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img