Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Σύκο και παράδοση στο Ίππειος

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

Θεσμός έχει γίνει για το Ίππειος, η γιορτή του σύκου που έχει αγκαλιασθεί από την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Ιππείου διοργάνωσε και φέτος με μεγάλη επιτυχία και παρουσία  πλήθους κόσμου, το απόγευμα της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου, την 4η Γιορτή Σύκου.

Ένα τραπέζι γεμάτο λιχουδιές με βάση το σύκο, που υπάρχει σε αφθονία στην περιοχή, περίμενε τους φετινούς επισκέπτες της εκδήλωσης που πλημμύρισε ζωή, γεύση και παράδοση, το χωριό το απόγευμα της Κυριακής.

Η γιορτή ξεκίνησε από την αγορά του χωριού, όπου μέλη του Συλλόγου συνόδευσαν συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής, ενώ κορίτσια ντυμένα στα λευκά πρόσφεραν στους παρευρισκόμενους σύκα της περιοχής, μέσα σε καλάθια. Η πομπή κατέληξε στο πάρκο όπου ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί μαζί με την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής.

Στο πεζοδρόμιο του πάρκου, υπήρχε έκθεση γλυκών από σύκα τα οποία ο Πολιτιστικός Σύλλογος πρόσφερε στους επισκέπτες για να δοκιμάσουν τις γεύσεις της περιοχής. Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν επίσης εκθέματα με  βάση το σύκο, δρώμενα που έδειχναν την παρασκευή του σύκου, καθώς επίσης και έκθεση παλιάς φωτογραφίας.

Ο  πρόεδρος του Συλλόγου και εμπνευστής της εκδήλωσης, Ευάγγελος Σάλτας, σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στις ποικιλίες και στην ιστορία της παραγωγής σύκου του κάμπου Ιππείου, ενώ τόνισε ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές σήμερα για την επαναδραστηριοποίηση της παραγωγής και εμπορίας του, μετά και την επιτυχημένη προβολή του, από τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου, τα τελευταία χρόνια.

Την εκδήλωση χαιρέτισε αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου “Φανίας” της Ερεσού με τον Φώτη Ξενέλλη, ενώ πρόσφερε δώρα στον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ευάγγελος Σάλτας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου Ε. Μυρσινιάς, καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιππείου Στέλιος Ζουριδάκης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος με την ευκαιρία αυτή ευχαριστεί τους κατοίκους του χωριού που βοήθησαν στην παρασκευή και διάθεση των γλυκών στους επισκέπτες, καθώς και τους Variamis Tours και Samiotis Tours για την διάθεση των λεωφορείων τους και την μεταφορά των επισκεπτών στο χώρο της εκδήλωσης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος με αυτή την εκδήλωσή του αναδεικνύει την οικονομική και πολιτισμική δημιουργία του τόπου μας και ανανεώνει το ραντεβού του για την επόμενη χρονιά.

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img