Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Συνεχίζουν με προσφορές τα μαγαζιά

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ» ΕΚΤΙΜΑ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

 

Μπορεί οι θερινές εκπτώσεις να ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης για όλη την Ελλάδα, χθες όμως, πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου, δεν ήταν λίγες οι επιχειρήσεις στην αγορά της Μυτιλήνης που δεν είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες με τις εκπτώσεις από τις βιτρίνες τους, συνεχίζοντας άτυπα το θεσμό με στόχο την προσέλκυση καταναλωτών.

Παρότι οι επιχειρήσεις κινήθηκαν κάπως, ιδιαίτερα τον Αύγουστο, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Παναγιώτης Παπαρίσβας, κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση στα “Νέα της Λέσβου” μίλησε για μειωμένη κίνηση σε σχέση με πέρυσι.

«Η κίνηση ήταν μειωμένη σε ποσοστό 5% με 10%, δεδομένου πως και ο τουρισμός στη Λέσβο κυμαίνεται σε πολύ κατώτερα επίπεδα των προσδοκιών, ενώ και η ανεργία είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την αγορά, καθώς υπάρχουν οικογένειες με πενιχρά εισοδήματα που αγωνίζονται καθημερινά για να εξασφαλίσουν τα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή τους», μας τόνισε ο κ. Παπαρίσβας. Και συνέχισε: «Από την άλλη πλευρά, η φορολογία και οι περικοπές στις συντάξεις αποτελούν μέτρα που στερούν χρήματα από την αγορά, ενώ δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που συγκράτησαν τις δαπάνες των νοικοκυριών τους με το άγχος του εκκαθαριστικού του ΕΝΦΙΑ».

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει ενδιαφέρον για τους καταναλωτές είναι πως σε αρκετές επιχειρήσεις συνεχίζονται ακόμα άτυπα οι εκπτώσεις και προσφορές σε μία σειρά εμπορευμάτων, με στόχο των εμπόρων να ρευστοποιήσουν το απόθεμά τους για να προχωρήσουν στις νέες παραγγελίες εν όψει της χειμερινής περιόδου ή  και να ανταποκριθούν σε τρέχουσες υποχρεώσεις.

Σ.ΣΑΜ.

 

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img