Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

«Σκότωσαν το παιδί μου»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε, χθες, ο άτυχος 37χρονος με την οικογένεια να φαίνεται αποφασισμένη να βρει τις απαντήσεις στα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης
  • Στο φως μαρτυρία-κλειδί για την υπόθεση, την ώρα που η αστυνομία έχει αναθέσει την έρευνα στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσου αντί για την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας

Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε χθες σε χωριό της Λέσβου ο 37χρονος, που νωρίς το βράδυ της Κυριακής βρέθηκε νεκρός μέσα στο αγροτικό αυτοκίνητό του έξω από τον Ασώματο, στην περιοχή του Ευεργέτουλα.  Η υπόθεση για την αστυνομία φαίνεται να γέρνει σε πρώτη φάση στην απόδοση των αιτιών του θανάτου του άτυχου άνδρα σε παθολογικά αίτια, καρδιολογικά, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις ακολουθούν συνήθως τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία δεν εκδίδονται άμεσα καθώς οι εξετάσεις αυτές δεν διενεργούνται στη Λέσβο.

Ωστόσο προκαλεί εντύπωση ότι η αστυνομία ανέθεσε τη διερεύνηση της υπόθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσου, ενώ θα περίμενε κανείς μία τέτοια υπόθεση να είχε απασχολήσει την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης από την αρχή μέχρι το τέλος. 

 

Η οικογένεια

Η οικογένεια του εκλιπόντος έχει απευθυνθεί σε γνωστό δικηγορικό γραφείο της Μυτιλήνης και μάλιστα χθες φέρεται να ζήτησε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Μυτιλήνης για την διερεύνηση και διαλεύκανση σε βάθος. Σύμφωνα με την οικογένεια, ο 37χρονος ενώ έφυγε στις 5:00 το απόγευμα για την κυριακάτικη έξοδο από το χωριό του βρέθηκε περίπου 2,5 ώρες αργότερα νεκρός μέσα στο αγροτικό αυτοκίνητό του με λερωμένα τα ρούχα και τα παπούτσια του από λάσπες και χωρίς το κινητό του τηλέφωνο, τα τσιγάρα και τα χρήματα που είχε. 

Πριν τη διενέργεια της νεκροψίας η οικογένεια κλήθηκε για την τυπική διαδικασία της αναγνώρισης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι οικείοι προέβαλαν ενστάσεις στον ιατροδικαστή επικαλούμενοι ότι το πρόσωπο και ο λαιμός του γιου τους έφερε χτυπήματα και μελανιές.  Ωστόσο ο ιατροδικαστής φέρεται να τους καθησύχασε ότι «δεν είναι τίποτα». Παρόλα αυτά η οικογένεια εμφανίζεται δύσπιστη και μάλιστα προς τούτο φωτογράφισε τα χτυπήματα στο νεκροτομείο για να έχει στοιχεία στα χέρια της και μετά την νεκροψία και την ταφή.

Αυτό που μπερδεύει περισσότερο την υπόθεση είναι ότι ο 37χρονος βρέθηκε νεκρός πεσμένος στη θέση του συνοδηγού, κατά πληροφορίες σε εμβρυακή στάση. Το ερώτημα είναι αν φεύγοντας από το χωριό του στα νότια της Λέσβου και φτάνοντας μέχρι έξω από τον Ασώματο υπήρχε μαζί του άλλο άτομο. Σύμφωνα με μία μαρτυρία ατόμου που γνώριζε τον εκλιπόντα, το επίμαχο βράδυ καθώς κινούνταν από την περιοχή του Πολιχνίτου προς τη Μυτιλήνη, στη διασταύρωση για Αγιάσο τον είδε να έχει σταματήσει το αυτοκίνητό του και να επιβιβάζει έναν άλλο άνδρα μέσα, ο οποίος τον περίμενε στον κόμβο. Με βάση την ίδια μαρτυρία, λίγα λεπτά αργότερα το αγροτικό αυτοκίνητο του 37χρονου προσπέρασε το αυτοκίνητο του ανθρώπου που τους είχε δει λίγο πριν και με ταχύτητα μπήκε στο δρόμο προς Ασώματο με δύο επιβάτες, τον οδηγό και τον συνοδηγό που είχε επιβιβαστεί από τη διασταύρωση της Αγιάσου. Αυτή η μαρτυρία δεν έχει κατατεθεί στην αστυνομία γιατί το άτομο που τους είδε δεν επιθυμεί να αναμιχθεί στην υπόθεση. Ωστόσο η οικογένεια του εκλιπόντος ούτως ή άλλως είναι πεπεισμένη ότι κάτι άλλο έχει συμβεί με το παιδί τους και δεν έχει πεθάνει από καρδιολογικά ή άλλα παθολογικά αίτια, αλλά υπήρξε παρέμβαση ατόμου.

«Το παιδί μου το σκότωσαν και πρέπει η αστυνομία να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και να βρει ποιες ήταν οι τελευταίες επαφές του», είπε στα Νέα της Λέσβου χθες συντετριμμένη από την απώλεια του γιου της η μητέρα του 37χρονου. Και συνέχισε: «Δεν είναι δυνατόν να μην βρήκαν να μας δώσουν το κινητό του τηλέφωνο, να μην βρέθηκαν τα χρήματα που είχε το παιδί μου στις τσέπες του, ούτε  τα τσιγάρα του. Κάποιος υπήρχε μαζί του και τα πήρε», είπε η μάνα που δηλώνει αποφασισμένη να φτάσει όπου χρειαστεί θέλοντας να πέσει άπλετο φως σε κάθε σκοτεινή πτυχή αυτής της υπόθεσης, ενώ καλεί όσους διερχόμενους πολίτες ενδεχομένως είδαν κάτι περίεργο το επίμαχο βράδυ σε αυτήν τη διαδρομή να ενημερώσουν την οικογένεια ή την αστυνομία. 

«Το παιδί μας είχε δύο χτυπήματα σαν τρύπες στο κεφάλι του, χώρια οι μελανιές. Τα είπαμε αυτά στον ιατροδικαστή, αλλά μας καθησύχασε. Πώς είναι δυνατόν ενώ έφυγε πεντακάθαρος από το σπίτι για την κυριακάτικη έξοδο να βρεθεί με τα παπούτσια του μέσα στις λάσπες και η μία πλευρά λερωμένη;  Τι είναι αυτό που συνέβη, μήπως τον έσυραν και τον έβαλαν μέσα στο αυτοκίνητο και είχε συμβεί κάτι προηγουμένως έξω από αυτό; Η αστυνομία θα πρέπει να απαντήσει», είπαν οι οικείοι χθες στην εφημερίδα μας.

Η οικογένεια έχει απευθυνθεί επανειλημμένα και στην αστυνομία ζητώντας την έρευνα σε βάθος και λαμβάνοντας την διαβεβαίωση πως ό,τι ήταν να γίνει έγινε. Δηλαδή ελήφθησαν αποτυπώματα από το αυτοκίνητο τα οποία θα εξεταστούν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια και κάθε αξιοποιήσιμο στοιχείο. Εντύπωση όμως προκαλεί ότι το αυτοκίνητο μέχρι χθες συνέχιζε να βρίσκεται στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγιάσου και όχι στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου που είναι και η έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης και του Εγκληματολογικού Γραφείου, απ’ όπου γίνονται οι λήψεις των αποτυπωμάτων και συλλέγονται τα στοιχεία στις διάφορες υποθέσεις. Προκειμένου να μην δημιουργηθούν παρανοήσεις να διευκρινίσουμε ότι το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσου είναι μια αποδοτική υπηρεσία της αστυνομίας, όμως συνήθως τέτοιες υποθέσεις διερευνώνται από την Ασφάλεια και όχι από τα Αστυνομικά Τμήματα. 

Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει σκοτεινά σημεία και το ζήτημα είναι εάν και σε ποιο βάθος θα διερευνηθούν όλα αυτά από την αστυνομία, η οποία προφανώς αφήνοντας τη διενέργεια της προανάκρισης στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγιάσου δείχνει μία διάθεση να κλείσει ο φάκελος με την απόδοση των αιτιών του θανάτου του 37χρονου σε παθολογικά αίτια.  Όπως είπε η μητέρα του εκλιπόντα στα Νέα της Λέσβου «το παιδί μας ήταν νέος αγρότης, είχε όνειρα για τη ζωή του και για το μέλλον. Περίμενε να πάρει την επόμενη δόση που ήταν και η τελευταία για το πριμ πρώτης εγκατάστασης, να αντικαταστήσει το αυτοκίνητό του, δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας και δεν πιστεύω ότι πέθανε από καρδιά. Αυτό που ζητούμε εμείς είναι να πέσει φως και η αστυνομία να βρει με ποιους συναντήθηκε και ποιος ήταν μαζί του γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς και για τη μνήμη του να δοθούν απαντήσεις και θα φτάσουμε όπου χρειαστεί γι’ αυτό».

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις