Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

«Σμιλεύοντας το Αρνητικό» στην K-Gold Temporary Gallery

Στην K-Gold Temporary Gallery φιλοξενείται το τελευταίο μέρος της διαδραστικής και συνεργατικής δράσης «Σμιλεύοντας το Αρνητικό | Carving the Negative» που η THE ΤΕΛΟΣ SOCIETY υλοποίησε ήδη επιτυχώς σε Τήνο και Εύβοια. Το διήμερο εργαστήριο, που απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου από τις 10:00 έως τις 15:00 στην Αγία Παρασκευή. 

Έξι καταξιωμένοι καλλιτέχνες παραχωρούν και μοιράζονται προσωρινά τα πνευματικά δικαιώματα έξι πρωτότυπων περιεκτικών “εικαστικών” κειμένων με σκοπό την ερμηνεία τους κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου. Οι συμμετέχοντες, υπό την καθοδήγηση της επιμελήτριας Χρυσούλας Λιώνη, συλλογικά θα υλοποιήσουν εφήμερα έργα έχοντας ως έναυσμα τα κείμενα – οδηγίες των εικαστικών. 

Οι δημιουργίες που θα προκύψουν με την ολοκλήρωση της πειραματικής αυτής άσκησης στις τρεις τοπικές κοινωνίες της ελληνικής περιφέρειας, θα παρουσιαστούν στον κατάλογο της δράσης, στην ιστοσελίδα της TTS και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των συνεργαζόμενων φορέων. 

Το εργαστήριο είναι δωρεάν και ανοιχτό για όλους – δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις καλλιτεχνικής πρακτικής. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο 6942202222 ή στο [email protected]

 

Πληροφορίες για το εργαστήριο

-Καλλιτέχνες: Γιώργος Μαραζιώτης, Σοφία Ντώνα, Eliana Otta, Mαρία Παπαδημητρίου, Ηλίας Παπαηλιάκης, Πάνος Σκλαβενίτης

-Επιμελητές: Σωτήριος Μπαχτσετζής, Χρυσούλα Λιώνη, Δημήτρης Σπύρου

-Συνεργαζόμενοι φορείς: ΚΟΙΝΩΝΩ, The Tinos Gathering (Τήνος, Κυκλάδες) | Tidal Culture Lab (Χαλκίδα, Εύβοια) | K-Gold Temporary Gallery (Λέσβος, Βόρειο Αιγαίο) 

-Διοργάνωση: THE ΤΕΛΟΣ SOCIETY | Arts & Culture Research Lab Observatorium 

Με την οικονομική υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.