Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΟΝΤΑΡΑΣ: «Ο Αιολικός πρέπει να ανέβει κατηγορία!»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Ο εκ των αρχηγών του Αιολικού, Σπύρος Βρονταράς, παρέθεσε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. Ο έμπειρος γκολκίπερ με το βαρύ βιογραφικό, διανύει την τρίτη του χρονιά στην ομάδα της Μυτιλήνης και, όπως λέει, εύχεται στο τέλος της χρονιάς ο Αιολικός να έχει ανέβει κατηγορία. 

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Μιλώντας για τον Αιολικό…

«Ένας από τους λόγους που ήρθα ήταν το brand name και η ιστορία του Αιολικού, γνωρίζοντας ότι κάποια στιγμή η ομάδα θα πρέπει να ανέβει κατηγορία και να αλλάξει επίπεδο μετά από τόσα χρόνια στη Γ’ Εθνική».

-Πόσο διαφορετική είναι η φετινή χρονιά; 

«Θεωρώ ότι έχει γίνει διαφορετικός σχεδιασμός φέτος και το ρόστερ είναι πιο ποιοτικό με διαφορετική φιλοσοφία. Η πρώτη χρονιά ήταν αναγνωριστική, το ξεκίνημα καινούργιο με τη νέα διοίκηση, ενώ πέρυσι και φέτος οι στόχοι μας ήταν ξεκάθαροι. Η άνοδος, που αφενός αρμόζει και στην ιστορία του Αιολικού, αφετέρου μας θέλει πρωταγωνιστές, έναν ρόλο που ο σύλλογος είναι καταδικασμένος να διαδραματίζει σε κάθε πρωτάθλημα». 

-Για τη φετινή πορεία της ομάδας…

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε καλά. Χάσαμε βαθμούς και αυτό δυσκολεύει το έργο μας. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει πίστη και θέληση από όλους μας να καταφέρουμε τον στόχο μας. Έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα και απολογισμό θα κάνουμε στο τέλος για το τι καταφέραμε και τι όχι». 

-Για όσα έχει συναντήσει στη Λέσβο…

«Μου αφήνουν ένα παράξενο συναίσθημα όλα όσα ζω στο νησί. Με βάση την εμπειρία μου από όσες ομάδες και πόλεις έχω περάσει, τα πράγματα εδώ λειτουργούν κάπως διαφορετικά. Πάντα, όπου αγωνίστηκα, υπήρχε βοήθεια προς τους συλλόγους που έκαναν την προσπάθειά τους να ανέβουν κατηγορία. Εδώ είναι κάτι που δεν συμβαίνει. Όλοι έχουν τους στόχους τους και την ιστορία τους, κι ο Αιολικός θέλει και προσπαθεί να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες, κάτι που θα είναι καλό για όλο το νησί, και είναι κρίμα να μην βρίσκει ανταπόκριση από τους τοπικούς φορείς. Θα έπρεπε να είναι περισσότερο υποστηρικτικοί γενικότερα προς την ομάδα σε όλα τα επίπεδα».

-Τι είναι εκείνο που θεωρεί ότι λείπει;

«Είναι αδιανόητο να μην έχει η ομάδα τον δικό της χώρο, το δικό της προπονητικό κέντρο που θα στεγάσει και τα τμήματα υποδομής ή τα γραφεία της. Νομίζω πως θα μπορούσε σε αυτό να βοηθήσει και ο Δήμος με την Περιφέρεια. Είναι προς όφελος όλων».

-Για το επίπεδο του τοπικού πρωταθλήματος και τη νέα γενιά ποδοσφαιριστών στο νησί…

«Είναι κάτι που μου έκανε εντύπωση από την πρώτη μέρα που ήρθα στο νησί. Η Λέσβος είναι ποδοσφαιρικό νησί, κι ομολογώ ότι δεν το γνώριζα. Υπάρχουν πολλές ακαδημίες, υπάρχουν πολλοί παίχτες με ταλέντο, ενώ και το επίπεδο των τοπικών ομάδων είναι αρκετά υψηλό, κάτι που διαπίστωσα σε όλα τα παιχνίδια που παίξαμε αντίπαλοι στο Κύπελλο ή σε φιλικά παιχνίδια. Αυτό φανερώνει πολλά για τη δυναμική συνολικά του λεσβιακού ποδοσφαίρου, που δείχνει ότι οι ομάδες, όπως κι ο Αιολικός, θα μπορούσαν να στηριχθούν σε αυτό».

-Μιλώντας γενικότερα για το νησί ως προς την προσαρμογή του…

«Ήταν πολύ εύκολη. Ήταν ένα νησί που η γυναίκα μου, η Αγγελική, το γνώριζε καλά, έχοντας ζήσει εδώ. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα οικεία. Ο κόσμος με δέχθηκε και έχω δεθεί όχι μόνο με την ομάδα, αλλά και με το νησί γενικώς. Είναι σημαντικό, και το έχω ζήσει ξανά σε άλλες πόλεις, όταν βγαίνεις έξω πως σε φωνάζουν με το μικρό σου όνομα». 

-Για τον φίλαθλο κόσμο…

«Είναι κάτι που θα ήθελα πολύ να δω, έναν γεμάτο “Ταρλά”. Καταλαβαίνω βέβαια ότι ο κόσμος έχει κουραστεί, οι εποχές είναι δύσκολες. Είναι στο χέρι μας όμως να τους φέρουμε ξανά στο γήπεδο με τις εμφανίσεις μας και την πρωταγωνιστική μας πορεία. Κάθε ομάδα έχει ανάγκη την υποστήριξη των φιλάθλων της από την κερκίδα και ο Αιολικός είναι ένας σύλλογος που διαθέτει έναν μεγάλο πυρήνα οπαδών, εντός και εκτός νησιού, που διψάει για επιτυχίες».

 

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις