Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

“Στα κάγκελα” οι επαγγελματίες της Αερ. Γιανναρέλλη

Νέες αντιδράσεις από τους επαγγελματίες της οδού Αεροπόρου Γιανναρέλλη προκάλεσε χθες το κλείσιμο του δρόμου 100 μέτρα πιο πάνω, στο ύψος της στροφής στην οδό Βαμβούρη για την κίνηση των οχημάτων μέσω της Αικατερίνης Παλαιολόγου κι από εκεί στην πλατεία Αριστοτέλους. Οι λόγοι είναι πολλοί και ο κυριότερος, όπως τονίζουν, είναι το γεγονός ότι οι ίδιοι γνώριζαν μέχρι χθες πως οι εργασίες θα σταματήσουν σε αυτή την φάση στο ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων της ΕΚΟ του Δημήτρη Αϊβαλιώτη. Χωρίς καμία ενημέρωση διαπιστώνουν ότι οι εργασίες προχωρούν προς τα πάνω και μάλιστα ενώ παραμένουν ανοιχτά τα μέτωπα στο δεύτερο κομμάτι του έργου, αποκλείοντας ουσιαστικά την πρόσβαση στις μισές επιχειρήσεις της Αερ. Γιανναρέλλη. 

Ο δρόμος έκλεισε χωρίς να ξεκινήσουν οι εργασίες

«Ήρθαμε να ανοίξουμε τα μαγαζιά μας το πρωί και βρήκαμε μπροστά μας τα πλαστικά μπλόκια. Χωρίς να γίνεται καμία εργασία και κανένα σκάψιμο για να κλείσει κι αυτό το κομμάτι, απέκλεισαν την πρόσβαση σε εμάς, στους πελάτες μας και σε όλο τον κόσμο. Γιατί;», διερωτάται η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης “Auto Club”, Μαρία Τσουπή και συνεχίζει: «Μαζί με τα υπόλοιπα καταστήματα, κλείνουν  και δύο βενζινάδικα που δεν μπορούν να δουλέψουν με κλειστό δρόμο. Οι αρμόδιοι μας είχαν διαβεβαιώσει ότι θα κλείνει ο δρόμος κομμάτι – κομμάτι, κάτι που σημαίνει ότι θα κλείνει το ένα μέτωπο και μετά θα ανοίγει το επόμενο. Αυτή την στιγμή είναι κλειστή η μισή Αερ. Γιανναρέλλη, αντί να δοθεί στην κυκλοφορία τουλάχιστον το κάτω τμήμα. Επικρατεί ένα μπάχαλο. Οι οδηγοί δεν ξέρουν πώς να κινηθούν και χάνονται μέσα στα στενά».

Χάνονται μέσα στα στενά του Λαζαρέτου οι οδηγοί

Μετά από τις διαμαρτυρίες των επαγγελματιών, υπήρξε επικοινωνία με τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΛ, Παρασκευά Φυντανή, με τον οποίο θα έχουν συνάντηση αυτές τις μέρες για την εξεύρεση λύσης. Παράλληλα, αντιπροσωπεία των επιχειρηματιών μαζί με το νέο Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννη Μουτζούρη, θα συναντηθεί αύριο Παρασκευή με τον Δήμαρχο, Στρατή Κύτελη, για την συζήτηση όλων των θεμάτων που απασχολούν τους ίδιους και τους περιοίκους, δεδομένου ότι το έργο έχει ακόμη δρόμο μπροστά του, τουλάχιστον ενός χρόνου.

Το αίτημα καταβολής αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό για τους επαγγελματίες, αφού – όπως επισημαίνουν – είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους το δύσκολο αυτό διάστημα. Επιπλέον, ζητούν την υλοποίηση της δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής για την απαλλαγή τους από την υποχρέωση καταβολής των ανταποδοτικών τελών. «Η ικανοποίηση των αιτημάτων μας, από την στιγμή που δεν λήφθηκαν υπόψη εξ’ αρχής οι ενστάσεις μας για τον τρόπο εκτέλεσης του έργου, είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Δήμος ως ένδειξη καλής θέλησης και κατανόησης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Ελπίζουμε ότι έστω και τώρα θα εισακουστούμε για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, αλλά και το επόμενο καλοκαίρι που οι εργασίες θα συνεχιστούν», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Τσουπή.