Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Στα μέτρα του Προκόπη Τζιμή οι κάλπες

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων και νέων προσώπων στη Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε το κόμμα για την περιοχή μας και η διαδικασία θα γίνει και ταυτόχρονα πανελλαδικά στις 24 Οκτωβρίου.

Ο δικηγόρος, Προκόπης Τζιμής, που ανέλαβε τα ηνία του κόμματος σε τοπικό επίπεδο, μετά την παραίτηση του Στρατή Καραγεωργίου, είναι το ισχυρό πρόσωπο που θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της Οργάνωσης και το αποτέλεσμα των εκλογών είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένο, καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο τυγχάνει ευρείας υποστήριξης έχοντας πάρει «το χρίσμα» από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος ελέγχει πλήρως τη Νέα Δημοκρατία στο Νομό Λέσβου.  

Οι συσχετισμοί στο νέο σχήμα της κομματικής Οργάνωσης αναμένεται να είναι τέτοιοι ώστε να διευκολύνουν τον κύριο Τζιμή να διοικήσει το κόμμα χωρίς αντίθετες φωνές και απόψεις.  Η Νομαρχιακή Επιτροπή που θα αναδειχτεί από τις εκλογές θα διαχειριστεί την εκλογική κάθοδο στις Εθνικές εκλογές είτε είναι πρόωρη, είτε κανονικά, όπως επίσης και τα χρίσματα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η υποψηφιότητα Τζιμή υποστηρίζεται και από το περιβάλλον του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και λόγω Αθανασίου, αλλά και εφόσον ο πατέρας του απερχόμενου προέδρου, ο Αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής είναι από τους στενότερους συνεργάτες του Δημάρχου Μυτιλήνης.

Ήδη από το προηγούμενο διάστημα η Νέα Δημοκρατία έχει προχωρήσει για όλη την Ελλάδα σε αλλαγές ως προς τη διάρθρωση των οργανώσεων. Οι μέχρι πρότινος γνωστές ως Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές (ΝΟ.Δ.Ε.) μετονομάστηκαν σε Διοικούσες Επιτροπές Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.). 

Ο νέος Κανονισμός προβλέπει την κατάργηση μιας σειράς γραφειοκρατικών – κατά βάση – διαδικασιών, εγκρίσεων, άμεση εκλογή Προέδρων Δ.Ε.Ε.Π. (πρώην ΝΟ.Δ.Ε.) και ΔΗΜ.Τ.Ο. (Τοπικές), από τα μέλη του κόμματος, διετής θητεία για τους Προέδρους και διεύρυνση του ασυμβίβαστου για τις κομματικές θέσεις.

 

Οι εκλογές

Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των Προέδρων Δ.Ε.Ε.Π (ΝΟ.Δ.Ε.) και ΔΗΜ.Τ.Ο., καθώς και των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Κομματικών Οργανώσεων και των Συνέδρων θα διεξαχθούν πανελλαδικά στις 24 Οκτωβρίου.

Για να διευκολυνθούν, τα μέλη για την επανεγγραφή τους, ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου και εκείνοι που επιθυμούν να υποβάλουν υποψηφιότητα, τα γραφεία της Ν.Δ. Λέσβου, επί της οδού Θεοκρίτου 57 στη Μυτιλήνη, θα είναι ανοιχτά από 27 έως 1η Σεπτεμβρίου για το κοινό 11:00-13:00, και το απόγευμα από τις 18:00-20:30, τηρώντας πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις