Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

“Στάχτη” 2 στρέμματα από κεραυνό

Επικίνδυνη φωτιά εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, λίγο μετά τις 3, στον Καριώνα από πτώση κεραυνού. Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που με την βοήθεια των εναέριων μέσων και των εθελοντών κατάφεραν να οριοθετήσουν μέσα σε μια ώρα την πυρκαγιά, αφού είχε κάψει περίπου 2 στρέμματα πευκοδάσους.

Η Λέσβος, όπως και πολλές ακόμη περιοχές της χώρας εξακολουθεί να βρίσκεται “στο κόκκινο” για την εκδήλωση πυρκαγιών, επειδή δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι βροχές και οι καιρικές συνθήκες παραμένουν επικίνδυνες. Όταν ειδοποιήθηκε για το συγκεκριμένο συμβάν η Π.Υ. Μυτιλήνης ζήτησε αμέσως την συνδρομή του Κλιμακίου της 359 ΜΑΕΔΥ με τα δύο πετζετέλ αεροσκάφη και το ελικόπτερο, γνωρίζοντας ότι η εστία βρισκόταν σε δύσβατη περιοχή στην κορυφογραμμή πάνω από τον Σκόπελο. 

Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών, των εναέριων μέσων και των εθελοντών αποδείχθηκε σωτήρια για το πυκνό δάσος του Καριώνα, αφού μέσα σε 2 ώρες η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Εκεί βρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Φραντζέσκος, με υπαλλήλους του Δήμου, όπως και συνεργείο της Περιφέρειας.

Με αφορμή την χθεσινή πυρκαγιά ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Νομού Λέσβου, Παναγιώτης Κυπριωτέλλης, δήλωσε: «Μπορεί αυτό το συμβάν να οφείλεται σε φυσικό φαινόμενο αλλά επειδή παραμένουμε στην κατηγορία 4, δηλαδή σε κατάσταση υψηλού κινδύνου, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους. Τα μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν και δεν πρέπει να εφησυχάζει κανείς μέχρι να απομακρυνθεί ο κίνδυνος».