Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

‘’Σταματία, το γένος Αργυροπούλου’’ στο ΦΟΜ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Την παράσταση ‘’Σταματία, το γένος Αργυροπούλου’’ του Κώστα Σωτηρίου παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα του ΦΟΜ, στο πλαίσιο της Β΄ Πολιτιστικής Άνοιξης την Παρασκευή 12, το Σάββατο 13, την Κυριακή 14 και την Δευτέρα 15 Μαΐου, στις 8.30 το βράδυ στο θέατρο του ΦΟΜ (Δικελή 2, Επάνω Σκάλα). 

Η παράσταση αφορά την ιστορία μιας γυναίκας που με την αφέλεια και την αθωότητά της κερδίζει αμέσως τη συμπάθειά μας, παρ’ όλη την προσήλωσή της στις συντηρητικές κοινωνικές επιταγές.

Συντελεί σ’ αυτό μια ελαφρώς σατιρική διάθεση με την οποία την αντιμετωπίζει ο συγγραφέας μαζί με τον σεβασμό και την αγάπη με την οποία την έχει σκιαγραφήσει.

  • Σκηνοθεσία: Αντρέας Σεφτελής
  • Σκηνικά: Βάνια Λουκίδη
  • Κοστούμια: Γεωργία Σαλεβουράκη
  • Σχεδιασμός φωτισμών: Αντρέας Σεφτελής
  • Επιλογή Μουσικής: Αντρέας Σεφτελής, Γεωργία Σαλεβουράκη
  • Ερμηνεύει η Γεωργία Σαλεβουράκη.

Σημειώνεται ότι η Β’ Πολιτιστική Άνοιξη του ΦΟΜ (περίοδος Μαΐου-Ιουνίου) ξεκίνησε το περασμένο σαββατοκύριακο με την μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους ‘’Η ιστορία του Μπαρμπάρ’’. Ακολουθεί τέλη Μαΐου, ο ‘’Εραστής’’ του Harold Pinter, ενώ  αντίστοιχα τον Ιούνιο η ομάδα ‘’Παλαβάτα’’ σε συνεργασία με τον ΦΟΜ ανεβάζει το έργο για μικρούς και μεγάλους ‘’Ποιος φοβάται τον μαύρο δράκο’’. Ακολουθούν οι παραστάσεις ‘’Η θεία Όλγα ξέρει…’’, καθώς και αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας με άριες και σχόλια για την τέχνη και τη ζωή της από την σοπράνο Ιωάννα Καρβελά

‘’Σταματία, το γένος Αργυροπούλου’’ του Κώστα Σωτηρίου, Γενική είσοδος 8 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο  6972 210 895. Περισσότερες πληροφορίες στο www.fom.gr

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
- Advertisement -

More articles

spot_img