Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Στην προ κορονοϊού εποχή η διασκέδαση

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Στην προ κορονοϊού εποχή επανέρχεται η διασκέδαση από αυτό το Σάββατο, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που έκανε χθες η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Αθήνα. Ο νέος Υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, ανακοίνωσε ότι καταργούνται τα μίνι λόκνταουν και οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας που εφαρμόζονται σε περιοχές οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί με κόκκινο, όπως η Βόρειος Ελλάδα και επί της ουσίας η κατηγοριοποίηση στο χάρτη από δω και στο εξής θα ισχύει μόνο για την ενημέρωση των κοινωνιών και των φορέων ώστε να βρίσκονται σε εγρήγορση. 

Την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά στη Βόρειο Ελλάδα ο Υπουργός Υγείας επαναφέρει την εστίαση και τη διασκέδαση στην προ κορονοϊού εποχή και δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός, εκτός από τη χρήση μάσκας κατά την είσοδο και την έξοδο, όπως επίσης και τη χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας από το προσωπικό, το οποίο θα πρέπει να είναι εμβολιασμένο. Επιτρέπεται στους εμβολιασμένους πολίτες να διασκεδάζουν όρθιοι στα μπαρ και χωρίς αποστάσεις και περιορισμό τετραγωνικών. Μικρή λεπτομέρεια: Τα μέτρα θα έχουν ισχύ για 15 ημέρες, καθώς σε δύο εβδομάδες θα επανεξεταστούν από το Υπουργείο Υγείας και θα ανακοινωθούν, αν χρειαστεί, νέες τροποποιήσεις.

Η κίνηση αυτή του Υπουργείου Υγείας, η οποία έχει αρκετό ρίσκο, καθώς γίνεται σε μία περίοδο κατά την οποία μειώνονται οι θερμοκρασίες και αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα, έχει προφανή στόχο να διαχωρίσει τους εμβολιασμένους από τους ανεμβολίαστους  παρέχοντας πλήρη ελευθερία σε όσους κάνουν το εμβόλιο και ουσιαστικά δημιουργώντας ένα κίνητρο για όσους επιμένουν να παραμένουν ανεμβολίαστοι, ώστε να αλλάξουν στάση και να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Μυτιλήνης Ασπίδα, Νίκος Γιαννάκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των Νέων της Λέσβου εξέφρασε την ικανοποίηση του κλάδου του, καθώς όπως είπε η εστίαση έχει πληρώσει βαρύ τίμημα μέχρι τώρα και η αυτονόητη χαλάρωση των μέτρων για τους εμβολιασμένους ουσιαστικά εκπληρώνει την έννοια και το στόχο των εμβολιασμών, υποβοηθώντας ταυτόχρονα τις επιχειρήσεις να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους κατά τη δύσκολη χειμερινή περίοδο.

 

Στους μεικτούς χώρους

Στους μεικτούς χώρους θα συνεχίσουν να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες, δηλαδή η επίδειξη rapid test  από τους μη εμβολιασμένους, ενώ δεν αλλάζει το ποσοστό χωρητικότητας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Υπουργείο Υγείας με τον τρόπο του ωθεί και τους καταστηματάρχες της εστίασης – διασκέδασης να μετατρέψουν τους χώρους τους μόνο για πλήρως εμβολιασμένους, ώστε να μπορούν να λειτουργούν, όπως στην προ Covid-19 εποχή.

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img