Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Στην προ κορονοιού εποχή η διασκέδαση

Καταργούνται τα μίνι lockdown σε όλη την Ελλάδα και επιτρέπεται η διασκέδαση χωρίς χρονικούς περιορισμούς, χωρίς περιορισμούς στη μουσική και χωρίς αποστάσεις και χωρητικότητες όταν πρόκειται για εμβολιασμένους θαμώνες με τη χρήση μάσκας μόνο για το προσωπικό που εννοείται ότι θα είναι και αυτό εμβολιασμένο.

Στο εξής οι κόκκινες περιοχές απλά θα επισημαίνονται για την ενημέρωση των φορέων και των κοινωνιών ώστε να βρίσκονται σε εγρήγορση χωρίς τη λήψη πρόσθετων μέτρων.

Από το προσεχές Σάββατο Τα bar και η εστίαση επανέρχονται στην προ κορονοιου εποχή με την προϋπόθεση ότι οι πελάτες τους στο σύνολό τους θα είναι εμβολιασμένοι.

Για τις μικτές επιχειρήσεις δηλαδή αυτές που στους εσωτερικούς χώρους έχουν και εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους  ισχύουν τα ήδη προβλεπόμενα μέτρα με την απαίτηση rapid test για τους ανεμβολίαστους.

Αυτά ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με τον Υπουργό Θανάση Πλεύρη να σημειώνει ότι η ισχύς της ελευθερίας αρχικά θα έχει διάρκεια για 15 ημέρες οπότε και θα επανεξεταστεί.

Αναλυτικά λεπτομέρειες αναμένεται να καθορίζονται σε σχετική Απόφαση που θα δημοσιευτεί.