Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

«Στο χέρι» και τη ΔΕΗ έβαλαν Ρομά

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Όχι που θα γλίτωνε από τους Ρομά το εργοστάσιο της ΔΕΗ όσο έχει στους εξωτερικούς του χώρους στην Επάνω Σκάλα αποθηκευμένα καλώδια, τα οποία είναι ιδιαίτερα ακριβά και γι’ αυτό το λόγο προχώρησαν σε κλοπή μιας μεγάλης ποσότητας άτομα Ρομά, με σκοπό να τα διαθέσουν για ανακύκλωση εισπράττοντας χρήματα. 

Η κλοπή έγινε νυχτερινές ώρες στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Επάνω Σκάλα όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ και ήταν αρκετά οργανωμένη, καθώς τα άτομα που ενήργησαν φρόντισαν προηγουμένως να απενεργοποιήσουν την κάμερα ασφαλείας που παρακολουθούσε τις κινήσεις και στη συνέχεια δύο από αυτούς τρύπωσαν στον αύλειο χώρο του εργοστασίου βγάζοντας χέρι με χέρι έξω ποσότητες καλωδίων και μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, αρκετά μεγάλου βάρους συνολικά, αν και η αξία εκτιμήθηκε στα 700 ευρώ.  

Όλοι μαζί οι Ρομά μετέφεραν το καλώδιο στην απέναντι πλευρά από το εργοστάσιο και άρχισαν να το απογυμνώνουν τοποθετώντας το μέταλλο (χαλκό και αλουμίνιο) μέσα σε σακιά, τα οποία μάλιστα έραψαν στη συνέχεια έτοιμοι να τα διαθέσουν. Ωστόσο οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές και ενημερώθηκε η αστυνομία που προχώρησε στη σύλληψή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους τέσσερις συλληφθέντες οι τρεις είναι ενήλικοι και ο ένας ανήλικος και μάλιστα η αστυνομία σχημάτισε τη δικογραφία και κατά των γονέων του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που λειτουργούν Ρομά του καταυλισμού της Παγανής με αυτόν τον τρόπο, χτυπώντας με απίστευτο θράσος, χωρίς να υπολογίζουν τίποτα και κανέναν.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις