Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

“Στο φουλ” οι μηχανές για τους αγροτικούς δρόμους


Στην μάχη της βελτίωσης των αγροτικών δρόμων έχει ριχτεί από τον περασμένο μήνα ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οδοποιίας και Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Φραντζέσκος. Με το κλείσιμο της αντιπυρικής περιόδου, άνοιξε ο φάκελος της αγροτικής οδοποιίας που απασχολεί κάθε χρόνο χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους οι οποίοι ζητούν ασφαλή πρόσβαση στις εκμεταλλεύσεις τους. Μέχρι στιγμής, οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για το στρώσιμο των δρόμων και οι εργασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Μυτιλήνης.

Αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας και στα Κεραμειά

Η αρχή είχε γίνει την περασμένη άνοιξη από την Αγιάσο, αν και μέσα στο καλοκαίρι υπήρξαν διαμαρτυρίες αγροτών οι οποίοι υποστήριζαν ότι αποκαταστάθηκε μικρό τμήμα της αγροτικής οδοποιίας που αριθμεί αρκετά χλμ. στην περιοχή. Οι εργασίες θα συνεχιστούν στον ορεινό οικισμό στο τέλος του μήνα.

Διαμόρφωση χώρων στο ΣΤΕΠ

Από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχουν βελτιωθεί αγροτικοί δρόμοι σε όλα σχεδόν τα χωριά της Γέρας, της Θερμής και της Μυτιλήνης, ενώ τα συνεργεία ολοκλήρωσαν την προηγούμενη εβδομάδα τις προγραμματισμένες παρεμβάσεις στα Πάμφιλα, και την Κώμη. Χθες τα μηχανήματα βρίσκονταν στα Κεραμειά και από εκεί θα μεταφερθούν και στα υπόλοιπα χωριά του Ευεργέτουλα. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις στον Αφάλωνα, την Αγία Μαρίνα και το Καγιάνι. Σε ό,τι αφορά τα χωριά του Πλωμαρίου, τα συνεργεία θα ξεκινήσουν την βελτίωση των δρόμων προς το τέλος του μήνα, αν και οι ανάγκες είναι πολλές στην συγκεκριμένη περιοχή και ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών.

Στρώθηκαν αρκετά χλμ. και στην Κώμη

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Μ. Φραντζέσκος, «μέχρι σήμερα ο καιρός είναι καλός και ευνόησε τις εργασίες αποκατάστασης των φθορών για να στρωθούν οι αγροτικοί δρόμοι και να είναι προσπελάσιμοι. Έχει γίνει σημαντική δουλειά σε αυτό τον τομέα και οι πολίτες την αναγνωρίζουν. Δίνουμε μάχη με τον χρόνο για να προλάβουμε να παρέμβουμε σε όλα τα χωριά πριν ξεκινήσουν οι βροχές. Αυτό είναι το στοίχημα και θα προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία γίνονται από δύο χειριστές μηχανημάτων και δύο οδηγούς, αφού και σε αυτούς τους τομείς ο Δήμος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού. Μόνη ελπίδα η ενίσχυση με τους νέους συμβασιούχους υπαλλήλους που θα προσληφθούν μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.