Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022

ΣΤΟ ΚΔΑΠ OXYGEN ACADEMY – ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ: Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Σταθερά στο μέλλον έχουν στραμμένο το βλέμμα οι υπεύθυνοι των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Oxygen Academy για παιδιά 5 έως 12 ετών στη Μυτιλήνη και την Καλλονή, με ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων που έχει μεταξύ άλλων ως προσανατολισμό την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους! Δραστηριότητες στις οποίες, μάλιστα, τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν χωρίς κανένα κόστος για εσάς, αρκεί να προλάβετε να δηλώσετε συμμετοχή και να εγκριθείτε στο σχετικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ!

Το πρώτο Oxygen Academy άνοιξε τις πόρτες του στην προκυμαία της Μυτιλήνης το 2018, ενώ 2 χρόνια αργότερα ακολούθησαν ακόμη δύο κέντρα, ένα στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας και ένα στην Καλλονή, με τις δράσεις τους να πλαισιώνονται και από τα summer camps που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι στην πλαζ! «Αυτό, που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον το οποίο “κοιτά” προς το μέλλον, που μέσα από δραστηριότητες και προκλήσεις βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν και να εξελίξουν τα ταλέντα τους», εξηγεί στα «ΝΕΑ της Λέσβου» ο ιδιοκτήτης των Oxygen Academy, Τάσος Μπαλής.

Οι δραστηριότητες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης κινούνται σε τρεις άξονες. Ο πρώτος και βασικότερος έχει να κάνει με την μελέτη και την προετοιμασία των παιδιών για την επόμενη μέρα στο σχολείο, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις οικογένειες και τους γονείς. Ο δεύτερος, συνδέεται με τον πρώτο και αφορά την ενίσχυση της διερευνητικής μάθησης μέσα από την οποία προσεγγίζονται έννοιες, που τα παιδιά διδάσκονται στο σχολείο, με δράσεις STEM κ.ά. και ο τρίτος αφορά την ανάπτυξη και ενίσχυση επιπλέον δεξιοτήτων, όπως για παράδειγμα η επεξεργασία βίντεο ή δράσεις ρομποτικής!

Ειδικότερα, οι δράσεις στο Oxygen Academy περιλαμβάνουν:

Μελέτη

Προετοιμασία για το σχολείο. Με θετική συμπεριφορά και συνεργασία, τα παιδιά αγαπούν το διάβασμα και κατανοούν τις εργασίες τους. Οργανώνουν τη σκέψη και το χρόνο τους, μαθαίνουν να κρατάνε σημειώσεις σωστά και να συλλέγουν τις απορίες τους.

S.T.E.M. Ρομποτική

Εισαγωγή στον κόσμο του Science – Technology – Engineering – Mathematics με Lego WeDo 2 Robotics και projects τεχνολογίας. Η φαντασία και δημιουργικότητα των παιδιών εδώ εκτοξεύεται!

Γυμναστική

Με Zumba, Hip Hop, Ρυθμική, TABATA ομαδικά παιχνίδια, χορό και ειδικά προγράμματα εκγύμνασης για παιδιά, συμβάλλουμε στη σωστή σωματική και κινητική τους ανάπτυξη.

Θεατρική Αγωγή

Στο μάθημα αυτό τα παιδιά καθοδηγούνται στον κόσμο των συναισθημάτων της έκφρασης και της παραστατικής τέχνης. Μία εξαιρετική δραστηριότητα με την οποία τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, διασκεδάζουν και ανακαλύπτουν τον συναισθηματικό τους κόσμο με τον καλύτερο τρόπο.

Δημιουργική Γραφή

Μέσα από την εξερεύνηση των βιβλίων, τη σωστή ανάγνωση-αφήγηση κειμένων, και τη δημιουργική γραφή ταξιδεύουμε στον κόσμο των γραμμάτων.

Lego Time

Κατασκευές με τα αγαπημένα lego! Είτε ακολουθώντας πιστά το manual, είτε χρησιμοποιώντας την φαντασία… Και οι 2 δεξιότητες αποτελούν χρήσιμα εκπαιδευτικά “εργαλεία”. Το manual εκπαιδεύει τα παιδιά να ακολουθούν οδηγίες και να συγκεντρώνονται στο πρόβλημα, ικανότητα η οποία μας χρειάζεται στη μελέτη των μαθημάτων. Η φαντασία από την άλλη είναι η αρχή της εφευρετικότητας και της καινοτομίας!

Η συμμετοχή σε όλες αυτές τις δραστηριότητες μπορεί να είναι εντελώς δωρεάν, εάν κάνετε την αίτησή σας μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, η προθεσμία για το οποίο λήγει την προσεχή Παρασκευή 12 Αυγούστου! Γι’ αυτό πρέπει να βιαστείτε και να επικοινωνήσετε με το Oxygen Academy στο 2251 0 40189 για να σας δώσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Ακόμη και αν δεν επιλεχθείτε, όμως, το Oxygen Academy προσφέρει ειδικά πακέτα σε προσιτές τιμές.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών σχολικής ηλικίας Oxygen Academy λειτουργεί τις καθημερινές από τις 08:00 έως τις 22:00, και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως τις 22:00 στη Χρυσομαλλούσα (Χρυσομαλλούσης & Πάχητος), στην προκυμαία (Π. Κουντουριώτη 49) και στην Καλλονή. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στο 22510 26970 (Προκυμαία), 22510 40189 (Χρυσομαλλούσα) και 22530 29334 (Καλλονή) ή μέσω email στο [email protected].

spot_img
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθροΣΤΙΒΟΣ: 9η η Μαρία Κάσσου στα 5.000μ.
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img