Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Στο νοσοκομείο… από τσίμπημα κουνουπιού!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από έντονο πρήξιμο στο πόδι της, το οποίο δεν προερχόταν από παθολογικά αίτια

Μεγάλη περιπέτεια είχε μία οικογένεια από τη Μυτιλήνη μετά από τσίμπημα κουνουπιού, όπως εκτίμησαν οι γιατροί του Βοστάνειου στη μητέρα, η οποία μεταφέρθηκε από το σύζυγό της με πολύ έντονο και μεγάλης έκτασης πρήξιμο στο πόδι (από τον αστράγαλο) και υποβλήθηκε σε εξονυχιστικές εξετάσεις στο νοσοκομείο για να δουν τα αίτια του προβλήματος. Οι γιατροί δεν διαπίστωσαν κάποιο παθολογικό θέμα και κατέληξαν στην εκτίμηση ότι το πρόβλημα πιθανώς να έχει προέλθει από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού.

Η  γυναίκα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο είναι στέλεχος δημόσιας υπηρεσίας της Μυτιλήνης και το προηγούμενο διάστημα παρουσίασε ανησυχητικό πρήξιμο στο ένα της πόδι, σε τέτοιο σημείο ώστε να πανικοβληθεί και να ζητήσουν επειγόντως ιατρική βοήθεια με το σύζυγό της. Όπως εξήγησε ο σύζυγός της στα Νέα της Λέσβου: «Το πρήξιμο ήταν πολύ μεγάλο. Δεν μιλάμε για τα πρηξίματα που είναι από χτυπήματα τοπικά, αλλά είχε πρηστεί το πόδι της συζύγου μου σε σημείο που ανησυχήσαμε ότι συμβαίνει κάτι σοβαρό από θρόμβωση ή κάτι άλλο. Τρέξαμε αμέσως στο νοσοκομείο, απευθυνθήκαμε στα Επείγοντα όπου οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό την περιέθαλψαν και ασχολήθηκαν με εξονυχιστικές εξετάσεις, χωρίς ωστόσο να διαπιστώσουν κανένα παθολογικό πρόβλημα. Αυτό μας ανησύχησε ακόμα περισσότερο, καθώς δεν ξέραμε αν έπρεπε να απευθυνθούμε στην Αθήνα. Τελικά όμως οι γιατροί εκτίμησαν πως όλο αυτό το πρόβλημα προήλθε από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού, καθώς ένα σημείο στο πόδι της συζύγου μου έδειχνε κάτι τέτοιο και μας είπαν ότι από εκεί ξεκίνησε. Μας χορήγησαν αγωγή και σήμερα πλέον το πρόβλημα έχει υποχωρήσει, είμαστε καλά και ευτυχείς που αποφύγαμε μία μεγαλύτερη περιπέτεια και θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό του νοσοκομείου για την συνδρομή και τη βοήθειά του».

Όπως εξήγησε ο σύζυγος της ασθενούς, αποφάσισαν να δώσουν δημοσιότητα στο πρόβλημα που αντιμετώπισαν θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ενημερωθεί από την εφημερίδα μας η τοπική κοινωνία. «Γνωστοποιώντας αυτό που μας συνέβη μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας, δείχνοντας και μία άλλη πλευρά που επιβάλλει να προσέχουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με εντομοαπωθητικά και σήτες στα σπίτια μας, καθώς δεν είναι όλα τα τσιμπήματα των κουνουπιών αθώα», είπε καταλήγοντας.

 

Ο Μάκης Αξιώτης

Τα «Νέα της Λέσβου» ζήτησαν την άποψη του Μάκη Αξιώτη, ο οποίος πέραν της επιστημονικής του ιδιότητας ως χειρουργού έχει ερευνητικό – συγγραφικό έργο για την βιοποικιλότητα της Λέσβου. Όπως εξήγησε ο γιατρός «είναι πολύ σπάνιο να προκαλέσουν σοβαρή επιπλοκή τα κουνούπια από τσίμπημα παρότι είναι μολυσμένα, εφόσον αντιλαμβάνεστε ότι βγαίνουν από τους βόθρους, τα φρεάτια και μεταφέρουν μικρόβια. Θεωρώ πως τέτοια προβλήματα, όπως αυτό που μου αναφέρατε, ξεκινούν από φλεγμονή που προκαλεί το τσίμπημα και γι’ αυτό το λόγο να σας πω και το δικό μου παράδειγμα. Τώρα το καλοκαίρι που εκ των πραγμάτων δεχόμαστε τσιμπήματα κουνουπιών εγώ έχω πάντα στην τσέπη μου μία αλοιφή και βάζω πάνω σε αυτά τα τσιμπήματα μια ελάχιστη ποσότητα για να είμαι σίγουρος, καθώς όλα τα κουνούπια είναι φορείς μικροβίων».

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις