Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Στο σημείο μηδέν η Πνευμονολογική κλινική

Στο σημείο μηδέν βρίσκεται η Πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Μυτιλήνης αντιμετωπίζοντας σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης γιατρών ειδικότητας Πνευμονολογίας, μετά την αναστολή στην οποία τέθηκε ο ένας εκ των τεσσάρων πνευμονολόγων που υπηρετούν. Επί της ουσίας μετά την αναστολή του γιατρού ολόκληρη Πνευμονολογική Κλινική λειτουργεί με μόλις δύο πνευμονολόγους, λες και είναι ιατρείο. Και αυτό καθώς η μία από τους τρεις πνευμονολόγους έχει μετακινηθεί από το προηγούμενο διάστημα για τα περιστατικά κορονοϊού που νοσηλεύονται στο Παθολογικό. Αυτό έχει ως συνέπεια σε εποχές κορονοϊού η Πνευμονολογική κλινική να υποστηρίζεται με μόνο δύο πνευμονολόγους και από γιατρό ειδικότητας Παθολογίας για να μην καταρρεύσει. 

Όλα τα παραπάνω ενώ δεν είναι λίγα τα πνευμονολογικά περιστατικά που απευθύνονται στο νοσοκομείο και όταν δεν προλαβαίνουν οι πνευμονολόγοι αντιμετωπίζονται από παθολόγους και όχι γιατρούς ειδικότητας πνευμονολογίας, όπως πρέπει. Ένα επιπλέον πρόβλημα έχει να κάνει με τις εφημερίες στην πνευμονολογική κλινική, όπου συνήθως νοσηλεύονται ασθενείς με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και δεν μπορεί η κλινική να λειτουργεί χωρίς γιατρούς.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην πνευμονολογική κλινική υπηρετούσε άλλος ένας γιατρός πνευμονολόγος, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο μετακινήθηκε από το Βοστάνειο σε άλλη περιοχή της Ελλάδας, κατά πληροφορίες μετά από πιέσεις για να ενισχυθεί η περιοχή παράγοντα του κυβερνώντος κόμματος σε βάρος του νοσοκομείου της Μυτιλήνης. Κάτω από αυτήν την εξέλιξη και δεδομένων των αυξημένων αναγκών του κορονοϊού η πνευμονολογική κλινική λειτουργεί αποδεκατισμένη, με συνέπεια και οι γιατροί της να τρέχουν και να μην προλαβαίνουν με ό,τι σημαίνει αυτό για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης, βρισκόταν χθες στην Αθήνα προκειμένου να προωθήσει θέματα του Βοστάνειου. «Ακούγονται διάφορα ότι η πνευμονολογική κλινική θα κλείσει καθώς δεν φτάνουν οι γιατροί και παρακαλώ να σταματήσουν όσοι τα διαδίδουν μέσα στο νοσοκομείο γιατί προκαλούν αναστάτωση. Θέλω όμως να διαβεβαιώσω ότι δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο και γι’ αυτό βρίσκομαι στην Αθήνα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα. Με την ευκαιρία, λοιπόν, αυτή να σας πω ότι μέσα στο επόμενο διάστημα όλες οι θέσεις των υπαλλήλων του νοσοκομείου που τέθηκαν σε αναστολή θα καλυφθούν από επικουρικό προσωπικό για την απρόσκοπτη λειτουργία του νοσηλευτικού Ιδρύματος. Μέχρι τότε η πνευμονολόγος μας που έχει μετακινηθεί στην παθολογική για τις ανάγκες των νοσηλευόμενων ασθενών με κορονοϊό μπορεί να υποστηρίζει και την πνευμονολογική κλινική, δεδομένου ότι έχουμε λίγους ασθενείς με Covid 19 αυτό το διάστημα στο νοσοκομείο», είπε καταλήγοντας ο κ. Καμπούρης διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα μείνουν ακάλυπτες οι εφημερίες της πνευμονολογικής κλινικής για τον Οκτώβριο.