Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Στον Αθανασίου για κτηματολόγιο και αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

Σύσκεψη στο γραφείο του βουλευτή, Χαράλαμπου Αθανασίου, στη Μυτιλήνη, πραγματοποιήθηκε, χθες, αργά το απόγευμα, παρουσία του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, του Αντιδημάρχου Γέρας Παράσχου Μανούσου, του προέδρου της Κοινότητας Λουτρών και Συντονιστή του Δικτύου Κοινοτήτων Βασίλη Μαμώλη και του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Στρατή Μανωλακέλλη. Στη σύσκεψη συμμετείχε, αν και δεν ήταν προσκεκλημένος, και ο απερχόμενος πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Τζιμής, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα για άλλο λόγο στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Βουλής στη Μυτιλήνη. 

Ο κ. Αθανασίου κάλεσε στο γραφείο του τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και του Τεχνικού Επιμελητηρίου προκειμένου να ενημερωθεί τόσο για τα ζητήματα του κτηματολογίου που ανέδειξαν εδώ και 10 ημέρες πρωτοσέλιδα τα Νέα της Λέσβου ως προς το αδιέξοδο των διορθώσεων, όσο και για το αίτημα για αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου από τον ΕΛΓΑ. 

Για το ζήτημα του κτηματολογίου αυτό το οποίο τέθηκε από τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Μανωλακέλλη και τον πρόεδρο του Δικτύου Κοινοτήτων Βασίλη Μαμώλη είναι η διεκδίκηση επανακτηματογράφησης σε Μυτιλήνη και Γέρα, για την οποία εκτιμήθηκε ότι θα απαιτηθεί περίπου ένα ποσό της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό για να γίνει από την αρχή και σε σωστές βάσεις η χαρτογράφηση των ακινήτων. 

Ο κ. Αθανασίου δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημα στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να ζητήσει τη συνεργασία και των βουλευτών της Αντιπολίτευσης στο Νομό μας για να επισκεφτούν μαζί τον Υπουργό.

Επίσης ο κύριος Αθανασίου ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Γέρας, που είναι ο επικεφαλής της επιτροπής που συστάθηκε για την διεκδίκηση αποζημιώσεων για τους ελαιοπαραγωγούς από τον ΕΛΓΑ, Παράσχο Μανούσο και τον πρόεδρο του Δικτύου Κοινοτήτων Βασίλη Μαμώλη και συζήτησε μαζί τους τα θέματα του ΕΛΓΑ ως προς την διαμόρφωση του αιτήματος για αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών.