Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Στον Εισαγγελέα για προσπάθεια ασέλγειας σε παιδιά

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι του Πολιχνίτου από το σοβαρό περιστατικό που συνέβη αργά το απόγευμα του Σαββάτου αναστατώνοντας την φιλήσυχη κοινωνία της περιοχής, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές για τα μέχρι τώρα δεδομένα συμβάν στο οποίο εμπλέκεται ένας 60χρονος, εναντίον του οποίου στρέφονται γονείς κατηγορώντας τον για προσπάθεια ασέλγειας στα παιδιά τους. 

Ο 60χρονος καταγγέλλεται ότι πλησίασε τα παιδιά προσπαθώντας να τα «αγγίξει» και αυτή η πράξη που φαίνεται πως μεταφέρθηκε από τα παιδιά στους γονείς όταν επέστρεψαν στα σπίτια τους έχει προκαλέσει οργή στις οικογένειες και μάλιστα κάποιοι γονείς φέρεται να αντέδρασαν αναζητώντας μαζί με άλλους χωριανούς τον φερόμενο ως δράστη για να τον λιντσάρουν. 

Ο φερόμενος ως δράστης που είναι οικονομικός μετανάστης από τα Βαλκάνια συνελήφθη από την αστυνομία και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες των γονέων, ενώ ευτυχώς φαίνεται πως αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Αν δεν κινούνταν έγκαιρα η αστυνομία κανείς δεν ξέρει ποια θα ήταν η τύχη του, καθώς το χωριό είναι ανάστατο και κάποιοι κάτοικοι δήλωναν οργισμένοι. Ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες δηλώνοντας ότι δεν είχε καμία τέτοια πρόθεση και ότι παρεξηγήθηκαν και παρερμηνεύτηκαν οι ενέργειές του να μιλήσει στα μικρά παιδιά, χωρίς να έχει κάτι άλλο στο μυαλό του. Κάτω από αυτές τις εξελίξεις, η Εισαγγελία παρέπεμψε την υπόθεση να εκδικαστεί κατά την τακτική διαδικασία και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, εφόσον δεν φαίνεται να έχει τελεστεί αποτρόπαια πράξη.    

 

Το συμβάν 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης που έχει δική του οικογένεια αργά το απόγευμα του Σαββάτου φέρεται να πλησίασε παιδιά του χωριού που ήταν συγκεντρωμένα στον εξωτερικό χώρο εκκλησίας και σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα προσπάθησε πιεστικά «να τα στριμώξει» και να αγγίξει κάποια από αυτά σε σημεία του σώματός τους. Μπροστά σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση τα παιδιά άρχισαν να απομακρύνονται φεύγοντας γρήγορα, καταφέρνοντας να του ξεφύγουν. Ωστόσο ο ίδιος φέρεται να τα ακολούθησε και να επαναλήφθηκε και ένα ανάλογο συμβάν στην περιοχή του ΚΑΠΗ του Πολιχνίτου. 

Καταφέρνοντας για δεύτερη φορά και από αυτό το σημείο τα παιδιά να ξεφύγουν από τον φερόμενο ως δράστη επέστρεψαν στα σπίτια τους κι ενημέρωσαν τους γονείς τους για το τι είχε συμβεί. Ακούγοντας οι γονείς τα όσα τους έλεγαν τα παιδιά τους ότι το συγκεκριμένο άτομο προσπαθούσε να τα πλησιάσει αγγίζοντας σημεία του σώματός τους αντέδρασαν ακαριαία, όπως ήταν αναμενόμενο, ενημερώνοντας τις αστυνομικές αρχές και αναζητώντας τον 60χρονο για να του ζητήσουν εξηγήσεις. 

Η αναστάτωση που προκλήθηκε στον Πολιχνίτο δεν είχε άλλες συνέπειες χάρη στην άμεση παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία τον εντόπισε και τον συνέλαβε αποτρέποντας τα χειρότερα καθώς κάποιοι γονείς και άλλοι κάτοικοι δήλωναν διατεθειμένοι να φτάσουν στα άκρα μετά τα όσα τους είπαν τα παιδιά τους και κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει πού θα έφταναν μέσα στην αγανάκτησή τους.

Το ζήτημα ωστόσο είναι τι θα γίνει τώρα, καθώς ο κατηγορούμενος έχει αφεθεί ελεύθερος και κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει τι μπορεί να συμβεί.