Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Συγκινητική η ανταπόκριση των παιδιών για την Αθανασία

Σημαντική είναι η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας για να βοηθηθεί η μικρή Αθανασία, που το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει καθιστά απαραίτητη τη μετάβασή της για θεραπεία στο εξωτερικό. Ακόμη πιο συγκινητική είναι όμως αυτή από το Δημοτικό Σχολείο της Θερμής, του χωριού απ’ όπου κατάγεται το 14χρονο κορίτσι, που διαγνώστηκε με μελανοκυτταρικό όγκο στο πίσω μέρος του ματιού της και χρειάζεται άμεση ιατρική επέμβαση.

Μέχρι σήμερα 29 μαθητές συγκέντρωσαν χρήματα από τους κουμπαράδες τους και τα παρέδωσαν σε φακελάκια στη Διεύθυνση του σχολείου, για να τα δώσει με τη σειρά της στο Σύλλογο «Ελπίς», που ξεκίνησε την καμπάνια για συγκέντρωση βοήθειας. Αναμένεται να ακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι αυτή την εβδομάδα, ενώ εξαιρετικά συγκινητικά ήταν και τα σημειώματα ορισμένων παιδιών που συνόδευαν το χρηματικά ποσά που δόθηκαν, όπως της μικρής Ελένης, μαθήτριας της Γ’ τάξης του σχολείου.

Θυμίζουμε πως η απαιτούμενη θεραπεία και επέμβαση για την μικρή Αθανασία μπορεί να πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Έσεν στη Γερμανία, καθώς οι γονείς της πέρασαν από πολλούς γιατρούς σε πολλά σημεία της Ελλάδας, έφτασαν από την περιοχή της Θεσσαλονίκης όπου διαμένουν μέχρι και την Κρήτη, αλλά κανένας γιατρός δεν αναλαμβάνει την περίπτωσή της, αφενός λόγω της δυσκολίας, αφετέρου γιατί στην χώρα μας δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός για την αντιμετώπισή της. Το ποσό που απαιτείται για να φύγει το κορίτσι, όμως, στο εξωτερικό είναι μεγάλο καθώς απαιτούνται προεγχειρητικά εξειδικευμένες γενετικές αναλύσεις και βιοψίες οι οποίες είναι πολυδάπανες, και οι γονείς της, βιοπαλαιστές και οι ίδιοι που επιβιώνουν με μεροκάματα, δεν μπορούν να καλύψουν.

Ήδη ο Σύλλογος Λουτρόπολης Θερμής «Η ΕΛΠΙΣ» έχει ξεκινήσει καμπάνια στήριξης της οικογένειας και έχουν τοποθετηθεί κουμπαράδες σε διάφορα σημεία της Μυτιλήνης, της Θερμής και της ευρύτερης περιοχής. Οι καταθέσεις για οικονομική ενίσχυση μπορούν να γίνουν, όμως, και στους παρακάτω λογαριασμούς όπου δικαιούχοι είναι οι γονείς της μικρής Αθανασίας:

Τράπεζα Πειραιώς GR4401711130006114010054149

-Εθνική Τράπεζα GR4901108720000087200275532

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από το Δημοτικό Σχολείο της Θερμής, στην οικονομική ενίσχυση της Αθανασίας συμβάλλουν και άλλοι μαθητές και μαθήτριες, σύλλογοι, φορείς και άλλοι ιδιώτες.